2020. június 3. szerda Klotild

Hírek - Agrárpénzek

50 millió felszámolásra Kapuváron

53,9 millió forintot csoportosít át egy keddi határozatával a kormány a Kapuvári Hús Zrt. felszámolási eljárásával kapcsolatos feladatok finanszírozására.
 
 

A Magyar Közlönyben megjelent döntés értelmében a felszámolónak november 30-ig kell elszámolnia a forrás felhasználásával, illetve visszafizetnie az el nem költött összeget. Az üzem szeptember közepén állt le teljesen, a rá vonatkozó felszámolási végzés október elsején emelkedett jogerőre, stratégiai jelentőségű vállalatként felszámolását a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. végzi.

Hetekkel ezelőtt a társaság felmondta a mintegy száz alkalmazott kölcsönzésére vonatkozó szerződést, így mintegy 320 dolgozója maradt a húsgyárnak, amely az egyik kisebbségi tulajdonos tájékoztatása szerint négy és félmilliárdos banki és hárommilliárdos beszállítói tartozást halmozott fel. A társaság múlt csütörtökön jelezte a munkaügyi központnak, hogy 212 alkalmazottját elbocsátja, ami a helyi szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a teljes állomány. A csoportos leépítés várhatóan december 3-án indul és jövő január utolsó napjára fejeződik be.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu