2018. május 22. kedd Júlia, Rita

Agrárpénzek (100. oldal)

Olvassa el friss híreinket az agrárpénzügyek témakörében! Kíváncsi az agrárfinanszírozás, hitelezés, előfinanszírozás lehetőségeire és feltételeire? Tudni akarja, hogy milyen a forint, vagy az eoró aktuális árfolyama? Tőlünk megtudhatja!

Magyarországon elegendő mennyiségű gabonaalapú takarmány áll rendelkezésre a takarmányozási igények kielégítésére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden. Egy MTI által megkérdezett gabonakereskedő szerint idén 8-10...
A gyapot ára több mint a kétszeresére emelkedett az elmúlt 12 hónapban, miután a kínai gazdaság növekedése megemelte a kínai textilgyárak részéről jelentkező keresletet. \"Állandó vásárlóerőt érzékelünk, különösen Kína részéről\"...
Fennáll a veszélye, hogy a cukorpiacon negyedik egymást követő évben is hiány alakuljon ki – figyelmeztet jelentésében a Czarnikow – így további jelentős áringadozásokra kell számítani.
Soha nem látott magasságban vannak a takarmányárak. Az elmúlt napokban több, termelőket képviselő szervezet is jelezte, hogy a megnövekedett takarmányárak miatt áremelést tartanának szükségesnek – írja a Világgazdaság.
Az MVH-val szerződött segélyszervezetek tavaly majdnem 15500 tonna élelmiszert tudtak eljuttatni a rászorulóknak, az EU Élelmiszersegély Program keretei között. Ebből 2600 településen mintegy 900 ezer ember részesült – közölte...
Múlt héten ismét megközelítette a 30 éves csúcsot a cukor tőzsdei ára, miután az Európai Unió kedden bejelentette, hogy további importra lesz szüksége a kereslet kielégítésére.
A szakemberek szerint a magas takarmányárak miatt drágulhat a baromfihús. A Németországból származó olcsó import miatt sertéshús esetében nem kell áremelkedéstől tartani, ugyanakkor a magyar sertés tartók dolgát megnehezíti a helyzet...
Január 17-én a Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (INTA) támogatta az EU, valamint az USA, Brazília, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Honduras, Kolumbia, Mexikó, Nicaragua, Panama, Peru és Venezuela között 2009 decemberében létrejött...
Nyolc évvel ezelőtt Magyarország a világ negyedik legnagyobb dinnyeexportőre volt, ám a külföldi értékesítés azóta harmadára esett, és folyamatosan veszítjük el külpiacainkat – írja az MTI.
Kiemelt figyelmet szentelnek az idei, Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon a világ vezetői az egyre emelkedő élelmiszeráraknak, mely szakértők szerint zavargásokhoz, akár „gazdasági háborúhoz” is vezethet.
Magyarország élelmiszertermelése az önellátáshoz szükséges mértéket jelenleg 20 százalékkal haladja meg, ez azonban 50 százalékra emelhető - hangoztatta Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-feldolgozó főosztályának...
Ebben a félévben megkezdődik a tízéves agrár-, vidék- és környezetstratégia társadalmi vitája, majd még a nyári törvénykezési szünet előtt elkészülhet az a kerettörvény, ami egyfajta \"agráralkotmány\" lenne – tájékoztat...
A kávébab egyre emelkedő ára miatt idén várhatóan csökkeni fog a világ legnagyobb kávéházlánca, az amerikai Starbucks profitja – figyelmeztet a cég.
Csökkenő profitról számolt be a ruházati cikkeket forgalmazó Hennes & Mauritz áruházlánc a tavalyi év utolsó három hónapjában, melyet elsősorban az emelkedő nyersanyagárakkal magyaráz a cég.
Azonnali állami beavatkozást vár a Baromfi Terméktanács (BTT) a takarmányhiány megoldására. A magas árszint és a felfokozott export miatt a tenyésztőknek gyakran csak néhány hétre elegendő készleteik vannak – írja a Világgazdaság.
Elrendelte a Csongrád Megyei Bíróság a Mórakert Szövetkezet felszámolását - számolt be a Délmagyarország. A termelői értékesítő szervezet 2010-re 3,6 milliárd forintos adósságot halmozott fel, beszállítóinak 1,1 milliárddal tartozott.
A chicagói és a párizsi árutőzsdén is két éves csúcsot ért el a búza ára a mai napon, míg Londonban közel rekordot döntött, miután az afrikai országok egyre nagyobb keresletet támasztanak a gabona iránt.
Mintegy 5 százalékkal emelkedett a new yorki tőzsdén a határidős kakaó ára, miután a világ legnagyobb exportőrének számító Elefántcsontpart vezetője, Alassane Ouattara kiviteli tilalmat rendelt el a terményből. Szakértők szerint...
Heves megyében tavaly rendkívüli mértékben csökkent a haszonállatok létszáma 2009-hez képest, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.
Akár harmadával is drágulhat februártól a kenyér a várakozások szerint. A heves megyei pékségekben ugyanakkor azt mondják, nem ilyen egyszerű a kérdés – írja a heol.hu.
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu