2019. november 12. kedd Jónás, Renátó

Agrárpénzek (128. oldal)

Olvassa el friss híreinket az agrárpénzügyek témakörében! Kíváncsi az agrárfinanszírozás, hitelezés, előfinanszírozás lehetőségeire és feltételeire? Tudni akarja, hogy milyen a forint, vagy az eoró aktuális árfolyama? Tőlünk megtudhatja!

Kevesebb só és zsír, több zöldség és gyümölcs - ezt is tartalmazza az a kormányhatározat-tervezet, amely előírja, hogy milyen ütemben és milyen módszerekkel kell a lakosság táplálkozását megváltoztatni, beleértve a közétkeztetést...
Oroszország jövőre felére, 350 ezer tonnára csökkenti a baromfi behozatali kvótát, közölte Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettes. Korábban a kormány 2011-re még 600 ezer, 2012-re pedig 550 ezer tonnás kvótát akart megállapítani...
Az amerikai PepsiCo 5,4 milliárd dollárért vásárolta meg a legnagyobb orosz tejtermék-, és üdítőital gyártót, a Wimm-Bill-Dann Foods-ot (WBD).
Jaroslaw Pietrassal, a Tanács Titkárságának főigazgatójával tárgyalt Brüsszelben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a 2011 első félévében esedékes magyar elnökség idején végrehajtandó környezetvédelmi feladatokról - olvasható...
Oroszország gabonából 63,7 millió tonna gabonát gyűjtött be ún. bunkersúlyban, ami 60,5 millió tonnás végleges terméseredményt jelent, 1,92 to/ha-os termésátlag mellett. Ugyan még kisebb területeken, egyes terményekből folytatódik...
Az Agrárkamara közlése szerint egymillió hektár alatt marad az idén a búza vetésterülete, ami több évtizedes negatív rekord.
Drasztikusan csökkent az állatállomány, és az egyéni gazdaságokban mezőgazdasági munkát végző családtagok száma is – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal általános mezőgazdasági összeírásának előzetes adataiból.
Megközelítette a 2008-as élelmiszerválság idején elért történelmi csúcsot az élelmiszerárak ára az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) számításai szerint.
Az idei 910 millió forint helyett 1,4 milliárd forintot fordít az agrártárca a termelői és értékesítői szervezetek támogatására, mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a FruitVeB Magyar Zöldség - Gyümölcs...
Minden reményt eloszlatnak elemzők arra vonatkozóan, hogy idén meghaladhatja a cukorkínálat a keresletet, ehelyett további áremelkedést, és deficitet prognosztizálnak.
Lassulhat a világ húspiacának növekedése, miután a kínai fogyasztók lassan telítődnek proteinből a 80-as évek óta tartó fogyasztásnövekedésük nyomán – állítja a Commonwealth Bank of Australia.
Két új árucikk jelent meg a Budapesti Értéktőzsde árupiacán, eddig a búzák közül a kereskedelemben a TBUZ néven kódolt takarmány búza mellett, november 22-től a malmi búza (MALMI) és egy új takarmány búza, a TABU is vásárolható...
A francia bankház, a Societe Generale elemzői ismét emeltek a 2012-es gabona céláraikon, mondván, az idei termés-kiesést egy év alatt nem lehet pótolni.
Hétfőn megkezdődött a cancúni klímakonferencia. A résztvevőknek egy sor létfontosságú döntést meg kell hozniuk olyan kulcsterületeken, mint amilyen a klímafinanszírozás vagy az erdők kérdése.
Beköszöntött a tél, több helyen lesett az első komolyabbnak nevezhető hó, és több helyen a kukorica még mindig kint van, hiszen az aratók novemberben sem tudtak folyamatosan dolgozni, hiszen a sok helyen a talaj még mindig alkalmatlan a gépi...
Egy kormánypárti törvényjavaslat szerint még az előnytelen szerződést kötött gazdákat sem sújthatnák a felvásárlók kötbérrel, vagy árufedezeti vásárlással elemi kár esetén. A felvásárlók szerint ez ellehetetlenítené Magyarországon...
Ausztráliában azok a heves esőzések, amik a gabonatermelőket sújtják, komoly támogatást jelentenek az ország tejtermelő gazdáinak, mivel jóval frissebb takarmánnyal tudják ellátni a állataikat, mint a többi ország.
A tavalyinál kisebb lesz a végső összegzéskor a betakarított kukorica mennyisége, ezért várhatóan nőni fog az Európai Unió kukoricaimport mértéke.
Az agrárpiaci információs rendszer jelentéséből kiderül, hogy a szlovák krumpli felvásárlói és piaci ára egyaránt az egekbe szökött, ahogy azt megjósolták, ennek az oka az idei év időjárási anomáliáinak köszönhető terméskiesés.
Kanadai Búzatanács (CWB), a világ legnagyobb búzaértékesítője szerint minden esély meg van rá, hogy tovább emelkedjen a gabona ára, elsősorban az őszi vetésű növényeket fenyegető gyenge terméskilátások miatt.
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu