2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Agrárpénzek

A brit nagykövettel tárgyalt Fazekas Sándor

Gregorey John Dorey brit nagykövet és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nemrég arról tanácskozott, hogy milyen területeken lehet meghatározó a brit-magyar együttműködés. Fontosnak tarják a minőségbiztosítás, a vízgazdálkodás és az élelmiszer biztonság területeit, emellett pedig a tejpiac helyzetének optimalizálását.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A miniszter leszögezte, hogy a magyar uniós elnökség alatt a tagállamoknak közös pontokat kell találniuk, hiszen KAP-pal kapcsolatban rengeteg különböző véleményt kell majd összeegyeztetniük.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye arról is beszámol, hogy a miniszter a tejágazat, a halászat, az élelmiszer biztonság, a klímapolitika és a biodiverzitás fontosságait látja kiemelt pontoknak a jövő év első félévében esedékes magyar EU elnökség során. Emellett a vízminőséget és környezetvédelmet is a legfontosabb ügyek között tartja számon hazánk.

Magyarország támogatja emellett azt is, hogy az eredet megjelölésének szabályai az unión belül szigorodjanak, hiszen nagyon fontos kérdés az élelmiszer biztonság, és erre hazánk több energiát kíván fordítani. A miniszter úgy véli, hogy a rossz minőségű, áron aluli produktumokat el kell lehetetleníteni a piacokon. Emiatt a hazai hatósági és felügyeleti rendszer is erősödni fog, várhatóan.

A brit nagykövet kérdésére Fazekas Sándor elmondta, hogy a Duna egész év nagy részében hajózható,a többi időszakban pedig a szabályozással nem szabad az ökológiai egyensúly fennmaradását veszélyeztetni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu