2021. május 12. szerda Pongrác

Hírek - Agrárpénzek

A CBA Hungarikum delikát üzleteket nyit Európa-szerte

A CBA üzletlánc Hungarikumokból álló delikát boltok megnyitását tervezi Európa-szerte, többek közt Londonban, Berlinben, Párizsban és Brüsszelben – fejtette ki Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.
 
 

Az első állandó jelleggel működő külföldi üzlet várhatóan 2012 első felében nyílik Berlinben, a leginkább frekventált, közkedvelt területeken, a helyi igényeknek megfelelően. Fodor szerint az év eleji Párizsban tartott mezőgazdasági kiállítás volt a bizonyíték, miszerint külföldön is van igény a minőségi hazai élelmiszerekre, azonban eddig a nemzetközi kiállításokon kívül nem volt alkalma a magyar termelőknek, hogy termékeiket értékesíteni tudják Európa-szerte - számol be az élelmiszer.hu.

Az év eleji, SIAL elnevezésű párizsi mezőgazdasági kiállítás kapcsán a magyar megjelenéshez a Vidékfejlesztési Minisztérium irányításával működő Agrármarketing Centrum (AMC) 50 millió forintos támogatást nyújtott, a CBA pedig a költségekhez 70 millió forinttal járult hozzá – közölte Simon Péter, az AMC igazgatója.

A CBA célja, hogy széles választékú, folyamatos termék-szortimentet nyújtson a külföldi vevőknek, valamint ismertetőivel és kiváló termékeivel meghozza a kedvet a magyarországi turisztikai látogatásokhoz.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu