2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Hírek - Agrárpénzek

A gabonakapcsolat

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság a NAV által 1,3 milliárd forintos áfacsalással gyanúsított négy férfit. A kedd hajnalban elfogott gyanúsítottak egyike az augusztusi 30 milliós gabonalopási ügyben is érintett.
 
 

Összesen öt férfit fogott el összehangolt akció keretében a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV), négyük ellen Győrött, egy ellen pedig Budapesten folyik eljárás. A hatóság által közöltek szerint a győri irányítású csoport gabonatermékek vásárlására alakított céget Sopronban és Bakonybánkon, s ezek részére mintegy 5 milliárd forintért vásárolt búzát, kukoricát, repcét Szlovákiában. A gabonát itthon értékesítette s közben a több mint 1,3 milliárd forintos áfát nem fizette be a költségvetésbe. A gyanúsítottak, köztük a csoport irányításával megvádolt T. Attila tagadják a vádakat.

Nem ez az egyetlen gabonaügy azonban, amivel kapcsolatban felmerült T. Attila neve, aki a Kisalföld információi szerint az augusztus eleji Veszkényben elkövetett repce és búzalopással is összefüggésbe hozható. Ennek során mintegy 30 milliós kár keletkezett, a Kapuvári Rendőrkapitányság az állítólagos áfacsaló-vezérrel együtt öt másik személy ellen folytat jelenleg nyomozást.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu