2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Agrárpénzek

A gabonakapcsolat

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság a NAV által 1,3 milliárd forintos áfacsalással gyanúsított négy férfit. A kedd hajnalban elfogott gyanúsítottak egyike az augusztusi 30 milliós gabonalopási ügyben is érintett.
 
 

Összesen öt férfit fogott el összehangolt akció keretében a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV), négyük ellen Győrött, egy ellen pedig Budapesten folyik eljárás. A hatóság által közöltek szerint a győri irányítású csoport gabonatermékek vásárlására alakított céget Sopronban és Bakonybánkon, s ezek részére mintegy 5 milliárd forintért vásárolt búzát, kukoricát, repcét Szlovákiában. A gabonát itthon értékesítette s közben a több mint 1,3 milliárd forintos áfát nem fizette be a költségvetésbe. A gyanúsítottak, köztük a csoport irányításával megvádolt T. Attila tagadják a vádakat.

Nem ez az egyetlen gabonaügy azonban, amivel kapcsolatban felmerült T. Attila neve, aki a Kisalföld információi szerint az augusztus eleji Veszkényben elkövetett repce és búzalopással is összefüggésbe hozható. Ennek során mintegy 30 milliós kár keletkezett, a Kapuvári Rendőrkapitányság az állítólagos áfacsaló-vezérrel együtt öt másik személy ellen folytat jelenleg nyomozást.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben