2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

A hét első napján a koreai hírek befolyásolják a devizapiacot

A piac elsősorban a csütörtöki EKB-döntésre vár a héten, addig viszont alapvetően csendes kereskedésre lehet számítani. Főleg úgy, hogy hétfőn az amerikai piacok szünnapot tartanak. Így egyelőre csak az újabb hétvégi észak-koreai bombakísérlet borzolja a kedélyeket - írja a Portfolio.
 
 


Hétfő reggel a forint 305,51-nél járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelent péntek estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 256,87-nél állt a hazai fizetőeszköz.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre


A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,4 százalékkal gyengült az egyébként is szenvedő dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékkal értékelődött le, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengüléssel kezdett.

A dollár gyengüléssel kezdte a hetet, így ismét 1,19 közelében jár az euróval szembeni árfolyam, ami 0,3 százalékkal magasabb a péntekinél. A héten a befektetők elsősorban Mario Draghi csütörtöki szavait várják, a várakozások szerint az EKB elnöke végre elárulhat valamit az eszközvásárlások fokozatos leállításáról.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre


Közben az újabb észak-koreai bombakísérlet miatt ismét csökkent a kockázatvállalási hajlandóság a piacon, ebből elsősorban a menedékdevizák profitálnak. A japán jen például 0,7 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a svájci frank 0,3 százalékot javított az euró ellenében.


A címlapkép forrása: Ed Jones/AFP

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben