2018. június 20. szerda Rafael

Hírek - Agrárpénzek

A héten indul az OMÉK

Nemsokára kezdetét veszi - hat év kihagyás után - az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás) a Hungexpo területén szeptember 28. és október 2. között, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A 75. OMÉK nagy agrárdiplomáciai szempontból is kiemelkedő esemény, a díszvendég a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország, a fővédnök Orbán Viktor miniszterelnök, a védnök pedig Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter lesz.

Idén az eddiginél is több kiállító érdeklődött a rendezvény iránt, így 2011-ben mintegy 450-en mutatják be termékeiket az OMÉK-en.
Hazánk legrégebbi agrárkiállítását idén új nemzeti vidékstratégia nevében rendezik, cél a város és vidék kapcsolatának erősítése, a városi lakosság bevonása, ezért választották a fővárost helyszínnek.

Az idei mottó: „A magyar föld legjava.” Ez is tükrözi azt az új célkitűzést, miszerint támogatni kell a hazai mezőgazdaságot, hogy minden asztalra jusson magyar, kiváló minőségű, egészséges táplálék, megfizethető áron.

Idén kiemelt szerepet kapnak a biotermékek, a borok, a méz, a szikvíz, az őshonos állatok, a kézműves termékek. Jelen lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetősége is, méghozzá az ’A’ pavilonban. Kitűnő alkalom ez a kiállítók számára az információszerzésre, új kapcsolatok kiépítésére. Számos vitafórum, előadás, program, kóstoló, élőállat-kiállítás, termékbemutató várja az érdeklődőket és a szakmabelieket - írja a kormány.hu


Konferenciák:
• Kárpát-medencei Vidékfejlesztési Fórum
• A KAP aktuális kérdései
• Sajtkészítők Országos Konferenciája
• Mezőgépipari Fórum
• Nyúltenyésztésről szóló fórum
• GMO vitafórum
• A hazai halászat lehetőségeiről szóló fórum
• A hazai zöldség-és gyümölcs ágazat helyzete című konferencia
• A természetközeli gazdálkodás című konferencia
• Föld és birtokpolitikai fórum
• A hazai gabona ágazat helyzetéről szóló fórum
• Bor-ágazati konferencia
• Keleti nyitás lehetőségei a magyar élelmiszergazdaság számára című konferencia

Színpadi műsorok:
Az A pavilonban interaktív gyermek programokkal várják az érdeklődőket, a színpadokon: Besh’o’drom élő koncert, Bartók Néptáncegyüttes gálaműsora, Kutyakölykök bemutató, Szalóki Ági gyermekműsora, Berecz András mesemondó, Borrendek és Pálinka Lovagrendek bemutatkozása, Irigy Hónaljmirigy koncert, Tájak-viseletek-népszokások bemutató stb.

Állatbemutatók:
csincsilla fürdetés, ló fajtabemutató, őshonos fajtabemutató, juh és kecske fajtabemutató, díjlovas bemutató, szarvasmarha fejési és nyírási bemutató, patkolás bemutató, magyar kutyafajták bemutatója, a Kincsem Park lovas pályán: szürke marha bika felvezetése, hatos ökörfogat, bábolnai harsonások, hortobágyi csikósok stb.

Kiállítók:
mezőgazdasági gépgyártók, kézműves csokoládékészítők, zöldségfeldolgozók, körbálázó gyártó, méztermelő, istállófűtéssel foglalkozó gyártó, pékek, sajtkészítők, pálinkafőzdék, lószerszámkészítők, műtrágya gyártók, kolbász készítők stb.

Belépőjegyek:
Felnőtt jegy: 1000 Ft
14-18 év között:600 Ft (igazolvány felmutatásával)
14 év alatt ingyenes
Családi jegy: 2500 Ft (2 felnőtt és 2 vagy több gyerek)


Információ: www.omek2011.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu