2020. december 5. szombat Vilma

Hírek - Agrárpénzek

A mezőgépipart fejleszteni kell

A mezőgazdasági gépipar fejlesztése elengedhetetlen, hiszen versenyképes élelmiszertermelés csak így lehetséges - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár az Axiál Kft. új telephelyének megnyitóján, Dombóváron.
 
 

Az agrárágazat gépesítése a növekvő energiaárak miatt is fontossá vált, hiszen az energiatakarékos technológiák alkalmazása egyre sürgetőbb probléma. A Közös Agrárpolitika (KAP) II. tengelye 2013 után is a versenyképességet, a fenntarthatóságot és a vidék fejlesztését szolgálja. A brüsszeli tárgyalások eredményeként a KAP a 2014-2020 időszakában is kiemelt területként kezeli a műszaki fejlesztéseket - írja a kormány hu.

Tíz év alatt a magyar agrárium képviselői 770 milliárd forint értékben vásároltak és helyeztek üzembe új technikát, 30 ezer új traktort vásároltak, száz hektárrapedig 25darab traktor jutott, ami kedvező adat.

A mezőgépipar fejlesztése a munkahelymegőrzés és bővítés szempontjából is illeszkedik a kormány programjába, mert a több, tradicionális szakmának helyet adó üzemek helyben, a vidéki lakosságnak biztosítanak megélhetést – emelte ki az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu