2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Agrárpénzek

Aki december 2-ig nem pályázik, nem kaphat új támogatást

November 2-tól egy hónapon keresztül lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Miniszterelnökség által meghirdetett új agrár-környezetgazdálkodási (AKG) programra. A 40 milliárd forint keretösszegű forrásra szőlő- és gyümölcsültetvényesek, illetve szántóföldön gazdálkodók pályázhatnak. Az elbírálás során az ültetvények esetében előnyt élveznek az eróziós, az aszályérzékeny, illetve a kedvezőtlen adottságú területek (KAT), a szántóföldön gazdálkodók közül pedig az állatállománnyal rendelkezők.
 
 

A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program keretében tavaly hirdetette meg az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” című programot, amelyhez 9500 gazdálkodó csatlakozott, mintegy 441 ezer hektáros területtel, összességében közel 190 milliárd forint értékben. Mivel a pályázatra majdnem háromszoros volt a túljelentkezés, a Miniszterelnökség 2016. szeptember 30-án – széles körű szakmai egyeztetést követően – új AKG-kiírást jelentetett meg, 40 milliárd forintos keretösszeggel. Az új AKG-programban rendelkezésre álló forrásból a szőlő- és gyümölcsültetvényesek számára 15 milliárd forintot, míg a szántófölddel rendelkezők számára 25 milliárd forintot különítettek el. Az öt éves kötelezettségvállalási időszak 2017. január 1-től kezdődik.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A támogatási kérelmek benyújtására 2016. november 2. és december 2. között van lehetőség, kizárólag elektronikus úton, az MVH weboldalán – áll a Miniszterelnökség közleményében. A határidő jogvesztő, a 2016. december 2. után benyújtott kérelmeket nem fogadják el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu