Aki december 2-ig nem pályázik, nem kaphat új támogatást

agrarszektor.hu
November 2-tól egy hónapon keresztül lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Miniszterelnökség által meghirdetett új agrár-környezetgazdálkodási (AKG) programra. A 40 milliárd forint keretösszegű forrásra szőlő- és gyümölcsültetvényesek, illetve szántóföldön gazdálkodók pályázhatnak. Az elbírálás során az ültetvények esetében előnyt élveznek az eróziós, az aszályérzékeny, illetve a kedvezőtlen adottságú területek (KAT), a szántóföldön gazdálkodók közül pedig az állatállománnyal rendelkezők.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program keretében tavaly hirdetette meg az "Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés" című programot, amelyhez 9500 gazdálkodó csatlakozott, mintegy 441 ezer hektáros területtel, összességében közel 190 milliárd forint értékben. Mivel a pályázatra majdnem háromszoros volt a túljelentkezés, a Miniszterelnökség 2016. szeptember 30-án - széles körű szakmai egyeztetést követően - új AKG-kiírást jelentetett meg, 40 milliárd forintos keretösszeggel. Az új AKG-programban rendelkezésre álló forrásból a szőlő- és gyümölcsültetvényesek számára 15 milliárd forintot, míg a szántófölddel rendelkezők számára 25 milliárd forintot különítettek el. Az öt éves kötelezettségvállalási időszak 2017. január 1-től kezdődik.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A támogatási kérelmek benyújtására 2016. november 2. és december 2. között van lehetőség, kizárólag elektronikus úton, az MVH weboldalán - áll a Miniszterelnökség közleményében. A határidő jogvesztő, a 2016. december 2. után benyújtott kérelmeket nem fogadják el.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03