2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Agrárpénzek

Akik uniós pénzeket kaptak: Lázár megnevezte két államtitkárát

A Miniszterelnökség két államtitkára, Kis Miklós Zsolt és L. Simon László is kapott korábban uniós agrártámogatásokat – közölte Lázár János miniszter. Mint ismert, Mesterházy Attila MSZP-s képviselő nyújtott be írásbeli parlamenti kérdést azzal kapcsolatban, hogy az egyes tárcák vezetői hozzájutottak-e hazai és uniós forrásokhoz.
 
 

Kis Miklós Zsolt földművesnek minősül és az agrárkamara ifjú gazda tisztségviselője volt, amikor felkértem a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkári posztjára – fogalmazott mai tájékoztatóján Lázár János. Hozzátette: tavalyi kinevezése előtt Kis Miklós Zsolt kapott uniós támogatásokat és édesapja is mezőgazdasági tevékenységet folytat.

L. Simon László, a tárca másik államtitkára szintén kapott – agrár-környezetvédelmi és kertészeti – támogatásokat – közölte Lázár János. Szerinte azonban L. Simon az utóbbi időszakban nem vesz részt a cégei munkájában. „Próbálom az üzlet világából a költészet világába visszavezetni” – fogalmazott a miniszter.

Mint ismert, Mesterházy Attila MSZP-s képviselő nyújtott be a parlamenthez írásbeli kérdést azzal kapcsolatban, hogy az egyes tárcák vezetői kaptak-e vissza nem térítendő állami vagy uniós támogatásokat. A Földművelésügyi Minisztérium ezt a választ adta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu