2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Agrárpénzek

Áldását adta a versenyhivatal a Simicska-érdekeltségek átvételére

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint végrehajtható dr. Nyerges Zsolt irányításszerzése Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett - jelentette az MTI. A két üzletember nagyjából ugyanazokban az agrárvállalkozásokban érdekelt, noha ez még az Opten adatbázisából sem derül ki.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is. A legnagyobb mezőgazdasági érdekeltésgek: Lajta-Hanság Zrt., Sárvári Mg. Zrt, Szombathelyi Tangazdaság Zrt, de hozzá köthető a Dél-Pest Megyei Mg. Zrt. is.  A Mezort révén Simicska Lajos is gyakorlatilag ugyanezekhez a cégekhez kötődik, de erős a média, a közterületi reklám piacain is, míg az építőiparban sokat csökkent a szerepe. Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott háborúja alaposan kikezdte a cégei eredményességét, de még így is értékesek.

Orbán Viktor és Nyerges Zsolt

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel. A tranzakciók most már akadály nélkül lezárulhatnak. A szerződések tartalma, a vételár és a kivásárlás egyéb részletei üzleti titkot képeznek, amelyet a felek nem hoznak nyilvánosságra.

Nyerges Zsolt bejentését követően azonnal megindultak a találgatások, vajon meddig maradhat az ismert vállalkozó tulajdonában a Simicska-birodalom. Több portál már tudni véli, hogy ősszel Mészáros Lőrinchez vándorolhatnak a különböző érdekeltségek, Simicska pedig külföldre távozik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu