2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Agrárpénzek

Áldását adta a versenyhivatal a Simicska-érdekeltségek átvételére

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint végrehajtható dr. Nyerges Zsolt irányításszerzése Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett - jelentette az MTI. A két üzletember nagyjából ugyanazokban az agrárvállalkozásokban érdekelt, noha ez még az Opten adatbázisából sem derül ki.
 
 

A Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is. A legnagyobb mezőgazdasági érdekeltésgek: Lajta-Hanság Zrt., Sárvári Mg. Zrt, Szombathelyi Tangazdaság Zrt, de hozzá köthető a Dél-Pest Megyei Mg. Zrt. is.  A Mezort révén Simicska Lajos is gyakorlatilag ugyanezekhez a cégekhez kötődik, de erős a média, a közterületi reklám piacain is, míg az építőiparban sokat csökkent a szerepe. Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott háborúja alaposan kikezdte a cégei eredményességét, de még így is értékesek.

Orbán Viktor és Nyerges Zsolt

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel. A tranzakciók most már akadály nélkül lezárulhatnak. A szerződések tartalma, a vételár és a kivásárlás egyéb részletei üzleti titkot képeznek, amelyet a felek nem hoznak nyilvánosságra.

Nyerges Zsolt bejentését követően azonnal megindultak a találgatások, vajon meddig maradhat az ismert vállalkozó tulajdonában a Simicska-birodalom. Több portál már tudni véli, hogy ősszel Mészáros Lőrinchez vándorolhatnak a különböző érdekeltségek, Simicska pedig külföldre távozik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu