2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Agrárpénzek

Átadták az Axiál telephelyét Zalaegerszegen

Az agrárgazdaságon belül hatalmas szegmens a mezőgazdasági gépipar. Az elmúlt tíz évben a gazdák mintegy 770 milliárd forintot ruháztak be új technológiába, gépvásárlásokba. A termelés költségeiben a technika, a gépipar mintegy 30-40 százalékot tesz ki, ezért alapvető, hogy a termelők korszerű, költséghatékony módon tudjanak gazdálkodni – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a mezőgazdasági és építőipari gépek értékesítésével, javításával, alkatrészek forgalmazásával foglalkozó Axiál Kft. telephelyének átadásán Zalaegerszegen, pénteken.
 
 

Hozzáfűzte: a gép- és alkatrészellátásban, a szerviz-biztosításban az Axiál a piacvezetők között van. Az új beruházással a nyugat-dunántúli régióban még közelebb kerülhetnek a gazdákhoz, megbízhatóbb módon tudnak hozzájárulni a mezőgazdasági termelés zavartalanságához. A zöldmezős beruházás keretében épült telephely kiépítése több mint 500 millió forintba került. A bajai központú, összesen 540 főt foglalkoztató cég a szolgáltatások színvonalának növelése érdekében az elmúlt két évben mintegy 2 milliárd forintot fordított az új beruházásokra és a meglévő vidéki bázisok korszerűsítésére, az idén pedig további 1,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében azt mondta: a gazdaság, mezőgazdaság iránti bizalmat jelenti, hogy az ország legnagyobb mezőgazdasági gépeket forgalmazó vállalata a nem klasszikusan mezőgazdasági megyében is lát perspektívát. Méltatta, hogy a helyi gazdálkodók korszerű gépekhez, szolgáltatásokhoz juthatnak, pénzügyi szolgáltatással kiegészítve, a város pedig iparűzési adó tekintetében számíthat jelentős bevételre.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a zalaegerszegi telepet azért hozták létre, hogy közel legyenek a termelőkhöz, és bármikor tudjanak segítséget nyújtani. Megjegyezte: gépet vásárolni akár interneten keresztül is lehet, de a karbantartáshoz, javításhoz szakmai támogatás kell.

Zalaegerszegen 1993 óta működik Axiál telephely, jelenleg 20 dolgozót foglalkoztatnak. Az alkatrész- és szervizszolgáltatási tevékenység mellett mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai gépeket is értékesítenek, bérbe adnak, valamint bérmunka szolgáltatásokat is végeznek. Tavaly a szervizesek közel 8 ezer üzemóra alatt 96 gépet szervizeltek és üzemeltek be.

A zalaegerszegi telephelyet 18 ezer négyzetméternyi területen hozták létre, az épületek alapterülete 1700 négyzetméter. Az Axiál Kft. 15 telephelyen közel 417 ezer négyzetméteren működik, a fedett szervizműhely kapacitása pedig meghaladja az 5 ezer négyzetmétert.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu