Átadták az Axiál telephelyét Zalaegerszegen

agrarszektor.hu
Az agrárgazdaságon belül hatalmas szegmens a mezőgazdasági gépipar. Az elmúlt tíz évben a gazdák mintegy 770 milliárd forintot ruháztak be új technológiába, gépvásárlásokba. A termelés költségeiben a technika, a gépipar mintegy 30-40 százalékot tesz ki, ezért alapvető, hogy a termelők korszerű, költséghatékony módon tudjanak gazdálkodni - hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a mezőgazdasági és építőipari gépek értékesítésével, javításával, alkatrészek forgalmazásával foglalkozó Axiál Kft. telephelyének átadásán Zalaegerszegen, pénteken.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hozzáfűzte: a gép- és alkatrészellátásban, a szerviz-biztosításban az Axiál a piacvezetők között van. Az új beruházással a nyugat-dunántúli régióban még közelebb kerülhetnek a gazdákhoz, megbízhatóbb módon tudnak hozzájárulni a mezőgazdasági termelés zavartalanságához. A zöldmezős beruházás keretében épült telephely kiépítése több mint 500 millió forintba került. A bajai központú, összesen 540 főt foglalkoztató cég a szolgáltatások színvonalának növelése érdekében az elmúlt két évben mintegy 2 milliárd forintot fordított az új beruházásokra és a meglévő vidéki bázisok korszerűsítésére, az idén pedig további 1,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében azt mondta: a gazdaság, mezőgazdaság iránti bizalmat jelenti, hogy az ország legnagyobb mezőgazdasági gépeket forgalmazó vállalata a nem klasszikusan mezőgazdasági megyében is lát perspektívát. Méltatta, hogy a helyi gazdálkodók korszerű gépekhez, szolgáltatásokhoz juthatnak, pénzügyi szolgáltatással kiegészítve, a város pedig iparűzési adó tekintetében számíthat jelentős bevételre.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a zalaegerszegi telepet azért hozták létre, hogy közel legyenek a termelőkhöz, és bármikor tudjanak segítséget nyújtani. Megjegyezte: gépet vásárolni akár interneten keresztül is lehet, de a karbantartáshoz, javításhoz szakmai támogatás kell.

Zalaegerszegen 1993 óta működik Axiál telephely, jelenleg 20 dolgozót foglalkoztatnak. Az alkatrész- és szervizszolgáltatási tevékenység mellett mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai gépeket is értékesítenek, bérbe adnak, valamint bérmunka szolgáltatásokat is végeznek. Tavaly a szervizesek közel 8 ezer üzemóra alatt 96 gépet szervizeltek és üzemeltek be.

A zalaegerszegi telephelyet 18 ezer négyzetméternyi területen hozták létre, az épületek alapterülete 1700 négyzetméter. Az Axiál Kft. 15 telephelyen közel 417 ezer négyzetméteren működik, a fedett szervizműhely kapacitása pedig meghaladja az 5 ezer négyzetmétert.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 13:33