Ausztriával tárgyalt a magyar agrárminiszter: szoros kapocs köti össze a két országot

Ausztriával tárgyalt a magyar agrárminiszter: szoros kapocs köti össze a két országot

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter kedden Elisabeth Köstinger, szövetségi mezőgazdasági ügyekért, régiókért és turizmusért felelős újonnan kinevezett miniszter meghívására Bécsbe látogatott. A két miniszter áttekintette az országok közötti agrár- és környezetügyi kapcsolatokat, kiemelt figyelmet fordítva a Közös Agrárpolitika (KAP) és a többéves pénzügyi keret kérdésére, valamint, a mezőgazdaság digitalizációjára és a klímaváltozás ügyeire.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy István elmondta, Magyarország és Ausztria között a gazdasági kapcsolat nem csupán kiváló, hanem folyamatos is, köszönhetően az intenzív befektetői tevékenységnek és az élénk külkereskedelmi kapcsolatoknak - írja közleményében az Agrárminisztérium. A tárcavezető ismertette a KAP tekintetében a magyar álláspontot, és felhívta az osztrák fél figyelmét a termeléshez kötött támogatások mértékének megtartására, valamint az öntözési beruházások fontosságára is. Hozzátette, hogy az átmeneti nemzeti támogatások fenntartására Magyarországon hatalmas szükség van, különösen az új uniós költségvetés elfogadásáig.

A miniszterek megállapították, hogy az agrárdigitalizáció kézzel fogható eredményeket ért el a mezőgazdaságban, különösen a generációváltás terén. A felek emellett a jövőben nagy hangsúlyt fordítanak a jó gyakorlatok megosztására és a szakmai tapasztalatcserére. A tárgyalást követően Nagy István és Elisabeth Köstinger üzleti kerekasztal beszélgetésen vettek részt, ahol az osztrák agrárvállalkozások vezetőivel kielemezték Magyarország és a magyar piac lehetőségeit, eredményeit és terveit.

Címlapkép forrása: MTI/Ujvári Sándor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?