2019. október 23. szerda Gyöngyi

Hírek - Agrárpénzek

Az EU miniszterei a fogyasztókat védenék

Közös álláspontot fogadtak el az Európai Unió tagországainak mezőgazdasági miniszterei hétfőn a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatását magában foglaló EU-rendeletről.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A brüsszeli ülésen elnöklő Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kollégáinak kifejtette, a rendelet célja, hogy „megteremtse a magas szintű fogyasztóvédelem biztosításának alapját”. A készülő jogszabály „figyelembe veszi az élelmiszerekkel kapcsolatos információkra vonatkozó, eltérő fogyasztói igényeket, miközben biztosítja az egységes piac zavartalan működését” – fogalmazott a magyar miniszter. A javaslatot még az Európai Parlamenttel is meg kell vitatni – írja az MTI.

A miniszteri tervezet elsősorban kötelező elemekkel igyekszik biztosítani azt, hogy minden élelmiszer címkéjéről leolvashatók legyenek az alapvető információk, mint az energiatartalom, az összetétel, illetve a származási hely. A javaslat mindazonáltal valamennyi említett elemmel kapcsolatban tartalmaz kivételeket is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu