2018. május 23. szerda Dezső

Hírek - Agrárpénzek

Az őstermelők helyett is a NAV készíthet szja-bevallásokat

Jövőre már az őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek helyett is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el a személyijövedelemadó-bevallást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére született változtatás 350 ezer embert érinthet.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly nagyjából négymillió ember személyijövedelemadó-bevallását készítette el a rendelkezésére álló információk alapján – közölte közleményében a NAK. A köztestület szerint jövőre további 350 ezer embert mentesíthet a bevalláskészítés kötelezettsége aló, hogy a mezőgazdasági őstermelők és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyek helyett is az adóhivatal készítheti el a dokumentumokat.

A változtatásokat a NAK kezdeményezte. Az Országgyűléshez benyújtott indítvány arról is rendelkezik, hogy jövőre a munkáltatók szja-készítési terhei is csökkenhetnek, mivel a NAV minden adatot megkap a munkáltatóktól, és ezek alapján a hivatal is kiállíthatja a dokumentumokat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu