2020. július 16. csütörtök Valter

Hírek - Agrárpénzek

Az USA felé nyitottak a V4-ek agrárkamarái

Együttműködési megállapodást írtak alá a V4 országok agrárkamaráinak képviselői az Egyesült Államok Indiana államának Farm Bureau-jával. A megállapodás a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok kiépítésére, illetve azok fejlesztésére irányul.
 
 

A V4 országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) agrárkamaráinak képviselői Európából elsőként együttműködési megállapodást kötöttek az Egyesült Államok Indiana államának Farm Bureau-jával - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A szerződés értelmében a felek gazdasági-kereskedelmi és tudományos kapcsolataik bővítése és erősítése érdekében alakítanak ki kapcsolatot.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Az együttműködés kiterjed az új technológiák bevezetésével és fejlesztésével kapcsolatos ismeretek átadására, valamint az USA, az Európai Unió és a V4 országok nemzeti jogszabályaival kapcsolatos véleménycserére. Továbbá a szervezetek törekszenek a kétoldalú kapcsolatok elmélyítésére, illetve az országok gazdálkodói érdekeinek előmozdítására.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A tapasztalatcsere az agrárszektor szakemberei között az állattenyésztés, a növénytermesztés és az erdészet terén; illetve az élelmiszeripar és a mezőgazdasági termékek tárolása, feldolgozása, valamint a vidékfejlesztés terén valósulnak meg. Az együttműködés a két- és többoldalú mezőgazdasági és élelmiszeripari export-import fejlesztésének elősegítésére is irányul. A felek együttműködése a szándéknyilatkozat keretében információk és adatok cseréjével; szakértők, delegációk cserelátogatásaival, illetve szemináriumok, szimpóziumok és találkozók közös szervezésével, valamint szakértők, jogszabályalkotók és más érintettek részvételével történik meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu