Beindultak a hevesi gazdák: óriási fejlesztések várhatóak a megyében

Beindultak a hevesi gazdák: óriási fejlesztések várhatóak a megyében

MTI
Előremutató példával jár Heves megye azzal, hogy több mint 22 milliárd forintnyi fejlesztési igénnyel éltek az élelmiszerfeldolgozó üzemek komplex fejlesztéseik megvalósítására, így a megtermelt alapanyagokat helyben dolgozzák fel - mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyöngyösi sajtótájékoztatóján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Papp Zsolt György szerint nagy lehetőségek előtt áll Heves megye, akárcsak az ország többi területe. A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a magyar kormány megháromszorozta az elmúlt időszakhoz képest a rendelkezésre álló támogatások mértékét. Már az átmeneti években biztosítja azt a 80%-os nemzeti kiegészítő forrást, amely kellő fedezetet és lehetőséget biztosít minden ágazat számára a különböző fejlesztések megvalósítására - jelentette ki Papp Zsolt György a gyöngyösi MATE Károly Róbert Campusán.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az AM és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai fóruma előtti sajtótájékoztatón a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a megye sajátosságai kapcsán beszélt arról is, hogy Heves megye remek előremutató példával jár azzal, hogy több mint 22 milliárd forintnyi fejlesztési igénnyel éltek az élelmiszerfeldolgozó üzemek komplex fejlesztéseik megvalósítására, így a megtermelt alapanyagokat helyben dolgozzák fel. Papp Zsolt György kiemelte, hogy nem lehet szó nélkül elmenni az őstermelők mellett sem, ugyanis több mint 500 családi vállalkozás élt eddig ezzel közel 5 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatással a kisüzemek fejlesztésére. A számok azt mutatják, hogy a megye aktív, rendkívül pezsgő gazdasági élettel és fejlesztési lehetőségekkel bír - zárta szavait az agrártárca helyettes államtitkára.

Szendrei László, a NAK heves megyei elnöke a közlemény szerint ismertette: Heves megyében mintegy 164 ezer hektárra adták be támogatási kérelmet. A megye a magyar mezőgazdaság esszenciája, hiszen itt a szőlő- és gyümölcstermesztéstől kezdve a szántóföldig minden megtalálható - jelentette ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?