2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Biotermelés, tejágazat, élelmiszeripar: új támogatások

Összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel jelentetett meg három vidékfejlesztési pályázati felhívást az Agrárminisztérium. A pályázatokkal az élelmiszer-feldolgozást és a borászatot, az ökológiai gazdálkodást valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását támogatják.
 
 

Három új pályázati felhívást jelentett meg az Agrárminisztérium csaknem 63 milliárd forint keretösszeggel - derül ki a tárca közleményéből. A most megjelent felhívások közül mintegy 12 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással számolhatnak az ökológiai gazdálkodást folytatók. 2016-ban e területen már születtek támogatói döntések, akkor az irányító hatóság csaknem 2200 kérelmet támogatott, 62 milliárd forint összegben. A kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 680 millió forintot csoportosított át a tárca, amelynek célja a juh- és kecskeágazat helyzetbe hozása. Mindkét vidékfejlesztési pályázat esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-től nyílik lehetősége a gazdálkodóknak.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Az Agrárminisztérium az élelmiszeripar és a borászat számára is megjelentetett egy 50 milliárd forint keretösszegű új pályázatot, amely a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások megvalósítását szolgálja. Az irányító hatóság a korábban megjelent vidékfejlesztési pályázatok keretében már közel 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött az ágazati szereplők részére. A Vidékfejlesztési Program napokban megjelent új élelmiszeripari pályázatára 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak az érintettek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben