Bővül a magyar élelmiszergazdasági kivitel Oroszországba

agrarszektor.hu
Dinamikusan fejlődik a Magyarország és az Orosz Föderáció közötti agrár-együttműködés, amit az is jelez, hogy az Oroszországba irányuló élelmiszergazdasági kivitel tavaly meghaladta a 265 millió dollárt (mintegy 60 milliárd forint), ami 16 százalékkal volt magasabb az előző évinél.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyebek mellett ez is szóba került Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Nyikolaj Fjodorov, az Orosz Föderáció mezőgazdasági minisztere szerdai moszkvai tárgyalásain - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t. A találkozón a felek áttekintették a kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeit. Erre jó alapot ad többek között az, hogy 2012 első hét hónapjában is 6 százalékkal nőtt a magyar agrárkivitel az előző év azonos időszakához képest.

A VM közleménye szerint Fazekas Sándor a megbeszéléseken hangsúlyozta, hogy Oroszország stratégiailag kiemelt partner Magyarország számára. Kiválóak a két ország együttműködési lehetőségei az állattenyésztés, a növény- és a vetőmagtermesztés, az egyetemi oktatási csereprogram, illetve a falusi turizmus területén. A vidékfejlesztési miniszter kiemelte: Magyarország az orosz piac fontosságát szem előtt tartva 40 magyar kiállítóval vesz részt az október 11-14. között megrendezésre kerülő Arany Ősz Mezőgazdasági Kiállításon Moszkvában.

A miniszter beszámolt arról is, hogy Magyarország komoly hagyományokkal rendelkezik az édesvízi haltenyésztésben és a falusi turizmusban. Ezek az ágazatok kiemelt szerepet játszanak a vidéki életminőség javításában és a foglalkoztatás növelésében. A két tárcavezető a konkrét feladatok feltérképezésére kétoldalú szakértői szintű egyeztetést javasolt. A megbeszélés befejezésekor Fazekas Sándor átnyújtotta partnerének a Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos meghívóját a jövő évi OMÉK rendezvényeire, ahol Oroszország lesz a díszvendég.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?