Chicagóba is elért a vihar

agrarszektor.hu
Nem fizikailag persze, de hétfőn a búza és a kukorica árfolyamának folytatódó inaktivitása mellett a szója meredek zuhanása borzolta a kedélyeket a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tegnapi napon a szója árfolyama 1561 centről indulva viszonylag hamar áttörte 1540 dollárcentes támaszát, majd ezt követően is folytatta az esést, így akár az is elképzelhetőnek tűnt, hogy kereskedését fel kell függeszteni. Erre végül nem került sor, azonban így is brutális 34 centes mínuszban zárta a napot. Vélhetően a csíráztatásnak ideális csapadékos dél-amerikai időjárásról szóló hírek sem tettek jót, valószínűsíthető, hogy az október közepi árfolyamszintek lesznek meghatározók a közeljövőben.


A búza folytatta a lecsorgást, valamivel finomabb tempóban, 863 centes nyitásához képest 858 centre esett le. Gyakorlatilag közel két hónapja minden jelentősebb változás elkerüli, még Moszkva exportkorlátozás lehetőségét elvető bejelentése sem gyakorolt különösebb hatást az árfolyamra.


A kukorica esetében semmi érdemlegesről nem beszélhetünk, pénteki 737 centes árfolyamához képest csak elhanyagolható, 0,10 százalékos lecsorgást lehetett hétfőn megfigyelni. A jelenlegi trendek fényében teljesen elképzelhető, hogy szép lassan 700 cent körüli szintre megy vissza az ára. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02