Csalóka kilátások

agrarszektor.hu
Határozottan felfelé kereskedik ma a szója, ám a Solar Capital árutőzsdei kereskedője óva int attól, hogy ebből messzemenő következtetéseket vonjunk le. A változatlanul lefelé mutató fundamentumok a búza esetében is inkább negatív irányú árfolyamváltozást vetítenek előre Länger Péter szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ismét az 1400 centes szint közelében jár a szója ára, azonban ez leginkább csak a múlt heti erőteljes csökkenés utáni jellemző visszapattanás, technikai jellegű kiigazítás. Ereje azonban valószínűleg kitart a mai napon, ám ezután ismét csökkenőbe fordul a várakozások szerint, így a héten valószínűleg az 1350 cent körüli árfolyamszint elérésére lehet számítani.


A búza piacát egyelőre minimális növekedés melletti oldalazás jellemzi, érezhetően nagy a törekvés, hogy a 840 centes támasz fölé tornázzák az árfolyamot, tartós eredményre azonban nem lehet számítani. Az USDA 17-én publikált adatai szerint a kereslet csökkenése miatt közel 50 millió vékával csökkenhet az export, miközben a készletek jövőre 704 millióra nőnek, így nagyon is valószínű a támasz hamarosan bekövetkező áttörése és a 770-750 cent közötti sávba való kerülés. Az árfolyam változására hatással lehetnek továbbá a jelenleg érvényben lévő exportkorlátozások, melyek eltörlése újabb lökést adna a csökkenő tendenciának.


A kukorica esetében továbbra is kitart az oldalazás, az elmúlt héten tapasztalt növekedés a mai napon is hasonló mértékben folytatódik. Ugyanakkor hiába tart egyelőre magabiztosan a 740 centes ellenállási szint felé, sokkal valószínűbb, hogy akár már a hét vége felé 700 körüli centekre esik vissza. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13