2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Agrárpénzek

Csalóka kilátások

Határozottan felfelé kereskedik ma a szója, ám a Solar Capital árutőzsdei kereskedője óva int attól, hogy ebből messzemenő következtetéseket vonjunk le. A változatlanul lefelé mutató fundamentumok a búza esetében is inkább negatív irányú árfolyamváltozást vetítenek előre Länger Péter szerint.
 
 

Ismét az 1400 centes szint közelében jár a szója ára, azonban ez leginkább csak a múlt heti erőteljes csökkenés utáni jellemző visszapattanás, technikai jellegű kiigazítás. Ereje azonban valószínűleg kitart a mai napon, ám ezután ismét csökkenőbe fordul a várakozások szerint, így a héten valószínűleg az 1350 cent körüli árfolyamszint elérésére lehet számítani.


A búza piacát egyelőre minimális növekedés melletti oldalazás jellemzi, érezhetően nagy a törekvés, hogy a 840 centes támasz fölé tornázzák az árfolyamot, tartós eredményre azonban nem lehet számítani. Az USDA 17-én publikált adatai szerint a kereslet csökkenése miatt közel 50 millió vékával csökkenhet az export, miközben a készletek jövőre 704 millióra nőnek, így nagyon is valószínű a támasz hamarosan bekövetkező áttörése és a 770-750 cent közötti sávba való kerülés. Az árfolyam változására hatással lehetnek továbbá a jelenleg érvényben lévő exportkorlátozások, melyek eltörlése újabb lökést adna a csökkenő tendenciának.


A kukorica esetében továbbra is kitart az oldalazás, az elmúlt héten tapasztalt növekedés a mai napon is hasonló mértékben folytatódik. Ugyanakkor hiába tart egyelőre magabiztosan a 740 centes ellenállási szint felé, sokkal valószínűbb, hogy akár már a hét vége felé 700 körüli centekre esik vissza. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu