2019. július 24. szerda Kinga, Kincső

Hírek - Agrárpénzek

Csányi Sándor elárulta, mit lép agrárfronton az OTP

Nagy erő rejlik a magyar mezőgazdaságban – jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Nagy István agrárminiszter szerint az előrelépéshez növelni kell a termelést. Az OTP Bank legalább 20 százalékos részesedést szeretne elérni az agrárhitelpiacon a következő években.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A magyar agrárvállalkozások pozitívan néznek a 2019-es és 2020-as évek elé a GKI Gazdaságkutató Zrt. és az OTP Bank Agrárkonjuktúra indexe alapján – állapította meg Csányi Sándor az OTP Agrár Gálán. Szerinte nagy erő rejlik a magyar mezőgazdaságban, de a működést tekintve törekedni kell az optimális hatékonyság elérésére.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Az esemény egyik kiemelt témája lesz, milyen új hiteltermékekkel lépnek piacra a bankok, milyen előinanszírozási kostrukciókat dolgoznak ki az uniós agrártámogatásokra, milyen beruházási hitelekhez juthatnak az agrárvállalkozások, illetve milyen új kamattámogatásos hitelkonstrukciót léptet élebe az Arárminisztérium? Ha első kézből akar tájékozódni az agrárfinanszírozási lehetőségekről, jöjjön el a március 7-i Agrárium 2019 konferenciára Kecskenétre!


A mezőgazdasági kibocsátás az elmúlt években folyamatosan nőtt, az évenkénti átlagos bővülés mértéke 2010 évi bázison változatlan áron 1,6 százalék volt – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Tavaly a hazai agrárteljesítmény növekedése több mint két évtized után először meghaladta a világ élelmiszertermelésének növekedési ütemét.

MTI-fotó: Balogh Zoltán

Nagy István agrárminiszter szerint a magyar mezőgazdaság fejlődésének kulcskérdése a termelés növelése, ami a versenyképesség és a hatékonyság javításával érhető el. Az ágazat teljesítménye 2018-ban újabb rekordot ért el, és meghaladta a 2700 milliárd forintot. A gazdasági eredmények ellenére a magyar mezőgazdaság adottságainak hatékony kihasználása érdekében további erőfeszítéseket kell tenni. A miniszter példaként említette, hogy idén a tárca teljesen új kamattámogatási hitelprogramot kíván indítani a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak segítésére.

Az agrárium kiemelt helyet foglal el az OTP tevékenységében, és az egyik legstabilabb ügyfélkört adja számára – szögezte le Csányi Sándor. Az OTP egyik fő célkitűzésének nevezte, hogy a pénzintézet Magyarországon az agrár-hitelállományban 20 százalékos piaci részesedést szerezzen 2020-ra.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu