2020. január 28. kedd Károly, Karola

Hírek - Agrárpénzek

Csendes átfordulás

Eseménytelen napot zár tegnap a chicagói árutőzsde, a minimális korrekciós emelkedés után ma már nagyon valószínű, hogy folytatódik az árfolyamok csökkenése a nagy hármas mindegyikénél – mondta el Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.
 
 

Minden erőfeszítése ellenére a szója árfolyama nem tudott az 1400 centes szint felett maradni, 11 centes visszapattanásával csak 1394 centig jutott. Ma már valószínűleg csökkenőbe fordul a trend, és tovább halad az 1350 centes szint felé.


A kukorica újabb 11 centet növekedett a tegnapi napon, megközelítve, de nem elérve a 740 centes szintet. A mai napon valószínűleg már itt sem tart ki az árfolyam emelkedése, a hét további részében lassú lecsorgás várható.


A búza emelkedésére számítók bíztató híreket kaptak a téli búza várható minőségéről, az előrejelzés által megállapított jó és kiváló minőség 34 százalékos aránya messze elmarad a tavalyi 50 százaléktól. Ugyanakkor a betakarítás még messze van, jelenleg pedig jóval erősebben hat az export visszaesése, ha ezen a területen nem történik komolyabb változás, úgy nem érdemes az árfolyamváltozás irányának megfordulására várni. A tegnapi napot még 3 centes plusszal 841 centen zárta, ma azonban már határozottan megindult 835 centes első támasza felé.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu