2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Agrárpénzek

Csökkennek az állattartás, a húsipar és a borászat terhei

A húsvizsgálat, az állatszállítás, az állatjelölés díjainak, valamint egyes minősítő vizsgálatok és az engedélyeztetés költségének csökkenésével párhuzamosan alacsonyabbak lesznek az állattartás, a húsipar és a borászat terhei is - írja a VM közleménye.
 
 

Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára az élelmiszerlánc-felügyeleti díjak új szabályozásáról rendezett tájékoztatón kifejtette, az új szabályozás alapvető célja, hogy a költségviselés terhéből azok is kivegyék részüket, akik bár hatósági felügyelet alatt állnak, de mégsem fizetnek érte, továbbá hogy a teherviselésben túlzottan leterhelt gazdák helyzetét könnyítsék - írja a Tőzsdeforum.hu.

Ennek elérése érdekében a túlterhelt ágazatokra vonatkozó, új felügyeleti díj befizetése mellett jelentős enyhítő körülménynek számít az általuk eddig fizetett díjak csökkenése.

Az új díjbeszedési rendelet a jövő év elején elérhető lesz, ez alapján az élelmiszeripari piac szereplői előre ki tudják számítani költségeiket. A hatálybelépés 2012-július 1-jére várható, mivel az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell befizetni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu