Csökkenő szójakészletek emelik az árakat

agrarszektor.hu
Gyenge termés és jelentős export emeli a szója árát. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) jelentése valamivel feljebb mozdította a búza árát, a kukorica azonban erőteljes lejtmenetbe kezdhet a következő pár hétben a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyelőre vegyes képet mutat a búza és a kukorica, előbbi esetében 5 dollárcenttel emelkedett az ár, melyben nagy szerepet játszott a legfrissebb USDA jelentés is. A búza 885 dollárcentes nyitóárához képest 890 dollárcenten zárt, és elképzelhető, hogy még egy ideig 900 dollárcent körüli értéken marad.

 

A kukorica határozott esést produkált, a tegnapi napon 777 dollárcenten nyitott, zárásra ez 769 dollárcentre esett vissza. A közeljövőben nem is várható a trend megfordulása, az USA egyre javuló készletadatai és a növekvő vetésterületek következtében erőteljesebb lejtmenethez vezethetnek, az év végére akár a 670 dollárcentes szint sem elképzelhetetlen.

 

Tartós emelkedő trendbe kerülhet a szója, mely a tegnapi napon 1700 dollárcenten nyitott és egészen 1745 dollárcentre növekedett. Az USA szójakészletei továbbra is vészesen csökkennek, ennek oka egyfelől a jelentős exporttevékenység, illetve az évtizedek óta nem tapasztalt mértékű szárazság összejátszása. Az 1936 óta nem tapasztalt mértékű júniusi-júliusi szárazság eredményeképpen közel 14 százalékkal csökkent az USA szójatermelése, vélhetően az elkövetkezendő két hétben kitart az áremelkedés.


 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?