Csökkentse energiafelhasználását, akár 50%-kal kedvezőbb áron (x)

agrarszektor.hu
Megjelent a "Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása" című pályázat. A felhívás egyik kiemelt eleme a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák, ezen belül a napelemes rendszerek alkalmazása.

Mi a pályázat célja?

Magyarországon a mezőgazdasági termelők és az élelmiszer feldolgozók jelentős része elavult épületekben, korszerűtlen technológiával és magas termelési költségekkel kénytelen dolgozni. A pályázatnak, és ezen belül a napelemes rendszer kiépítésének célja a gazdaságok és feldolgozó üzemek versenyképességének javítása.

A pályázat összesen 35 milliárd Ft-ot biztosít kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati termékek előállítására szolgáló épületek, építmények korszerűsítésére.

Mit érdemes tudni erről a pályázatról?

A pályázat keretein belül vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak az érintettek. Egyéni projekt esetén maximum 500 millió forint, kollektív projekt esetén maximum 1 milliárd forint támogatás igényelhető. Budapesten és Pest megyében a támogatás intenzitása 40%, az említett területeken kívül 50%.
A megvalósítandó napelemes rendszerek termelési kapacitása maximum annyi lehet, amennyi az adott fogyasztási hely éves villamosenergia-fogyasztását fedezi. A támogatási kérelmeket 2020. február 18-ig lehet benyújtani. Várhatóan 700 projekt lesz finanszírozható.

Lugos Roland, az Optimum Solar Kft. ügyvezetője szerint: "A környezetbarát energia előállítása már most is elérhető, sőt jövedelmező befektetés a családok és a vállalkozások számára. A vissza nem térítendő pályázatoknak köszönhetően a beruházások néhány éven belül megtérülnek és utána még évtizedeken keresztül termelik ingyen az áramot."

Mire figyeljünk napelemes rendszer esetén?

A napelemes rendszerek hosszú távú megoldást jelentenek az áramellátásra, abban az esetben, ha olyan rendszerelemeket szereltetünk fel, melyek minőségét a gyártók garanciális vállalásaikban is alátámasztják. Ezen felül olyan kivitelezői hozzáértés szükséges ehhez, amelyet csak igazán tapasztalt szakértők tudnak biztosítani.

Az Optimum Solar Kft. hét éve van jelen a megújuló energiahasznosítás területén. "Kezdetektől fogva arra törekszünk, hogy megbízható, hosszú távú megoldást kínáljunk a kisebb napelemes rendszerek, naperőművek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén" - nyilatkozta Lugos Roland.

A felelős cégvezetők számára optimális lépés a napenergia hasznosítása. Ezzel a támogatással pedig kedvezőbb módon tudják biztosítani vállalkozásuk energiahatékonyságának növelését.

Ehhez javasoljuk első lépésként, hogy vegyék fel a kapcsolatot egy szakcéggel: www.optimumsolar.hu

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok itt érhetők el.

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?