2020. június 3. szerda Klotild

Hírek - Agrárpénzek

Csúcson a kávé ára

A kávé ára az idei évben nagyon felment, 13 éve nem volt ilyen magasan New Yorkban, 2 dollárba kerül egy fontnyi (0,45 Kg), de Londonban sem más a helyzet, ott két éves csúcson van az ára. Ráadásul a kolumbiai és vietnámi esőzések valószínűleg csak emelni fogják ezt.
 
 

Ez egy elég érzékeny időszak Brazíliának is, mivel a kávéfák ott nem rég borultak virágba, és előreláthatóan nem lesz túl jó az idei évi termés ott sem.

Kolumbia mezőgazdasági minisztere elmondta, hogy a 2011-es termést is érinteni fogja ez a válság, mivel a sok és heves esőzés nagyon rosszul érintette az éppen virágba boruló fákat.

De a világ másik felén is komoly a gond, Vietnámban található a legnagyobb Robusta kávébab termelő terület a világon, melyet a Typhoon Megi nevű hurrikán tépázott meg. Ez azt eredményezte, hogy a Robusta kávébab tonnájának ára 2008 októbere óta most a legmagasabb, 1899 dollár, majdnem fél millió forint. Vietnámban egyébként az exportáló cégek még mindig a kormány jóváhagyását várják, hogy elkezdhessék az idei évi gazdálkodási terv megalkotását.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu