Drágul a cigaretta jövedéki adója

agrarszektor.hu
November 1-jétől 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója a dohánytermékeké és a szeszesitaloké mellett, ezen kívül emelik a pénznyerő automaták tételes adóját is, sőt, az online szerencsejátékokra is adóztatás vár.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A határozat indoklása szerint a kormány többek közt így szeretné kitölteni azt a 100 milliárd forintos hiányt, ami az elmaradt gazdasági növekedés miatt keletkezett a költségvetésben. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter törvényjavaslatát 244 igen és 85 nem szavazattal elfogadták - írja a Világgazdaság.

Az EU-direktíva 2018-ig történő teljesítéséhez a jelenlegi ezer szálra érvényes 64 eurós adót 94 euróra kell emelni. Ez azt jelenti, hogy a következő években is jelentős, infláció feletti jövedékiadó-emelés várható a dohánytermékek esetében" - nyilatkozta a Világgazdaságnak a dohánytermékek jövedéki adójának tegnap megszavazott emeléséről Patai András.

Fontosnak tartják, hogy a dohányipar versenyképes ágazat maradjon, hiszen tavaly 362 milliárd Ft bevétele származott a kormánynak a dohányáruk jövedéki adójából és az áfából.

A dohánytermesztés a keleti, munkanélküliség sújtotta országrészen mintegy 20 ezer ember megélhetését biztosítja, ezért is fontos a kiegyensúlyozott, hogy a piac működését és a költségvetési bevételek optimumának beszedését támogassa az új szabályzás.
Szintén a hazai termelők érdekében hozták volna azt a határozat, amely a régi zárjegyes cigaretták értékesítésére az eddigi 30 nap helyett 45 napot adott volna, azonban ezt elvetették.

Egy módosítás szerint a magasabb alkoholtartalmú szeszes italok forgalmának egészségügyi szempontból indokolt korlátozása érdekében az adótételek 50 százalékkal emelkednek, kivéve a természetes aromával készült szeszek és a párlatok, mert ezek csak 5b százalékkal drágulnának.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58