Egy évvel meghosszabbították három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát

Egy évvel meghosszabbították három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát

agrarszektor.hu
A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium - a várható átmeneti időszak áthidalása érdekében - egy évvel meghosszabbította három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az "Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés", az "Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása" és a "Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" pályázati felhívások kötelezettségvállalási időszakának meghosszabbítása 2020. november 23-tól 2020. december 20-ig, a Magyar Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhető. A benyújtásra rendelkezésre álló határidő jogvesztő. Azok, akik jelenleg is részt vesznek a programban és élni kívánnak a hosszabbítás lehetőségével, a meghosszabbított kötelezettségvállalási időszak alatt továbbra is megkapják a támogatást. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem visszavonására a Kincstár 2021. január 15-ig lehetőséget biztosít, derült ki az Agrárminisztérium közleményéből.

Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania. A vállalt tevékenységeket a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt be kell tartani.

Az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást támogató felhívások esetében a kedvezményezettek kérelmeikben a támogatásba vont teljes területükre vonatkozóan élhetnek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, és az érintetteknek 2021. január 15-ig lehetőségük nyílik bármelyik teljes kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület visszavonására.

A pályázati felhívások és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények az alábbi oldalon érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?