2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Egymilliárd forintért csapott le a földmaffia

Folyamatosan nő a gyanúsítottak száma a területalapú támogatások jogosulatlan igénylésével kapcsolatban tavaly elindult nyomozásban; a titkosszolgálati módszerekkel feltárt ügyben körülbelül egymilliárd forinttal akarták megrövidíteni a közkasszát - írja a Magyar Nemzet.
 
 

A lap hétfői cikke szerint október közepére hatvanra bővült a gyanúsítottak száma a területalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások ügyében. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Két ember van előzetes letartóztatásban. A NAV tájékoztatása szerint a gyanúsítottak száma folyamatosan nő, ezért a nyomozás október 11-ei határidejét januárra módosították.

A nyomozás eddigi adatai alapján az elkövetői kör tagjai több mint tizennégyezer hektárnyi területre, legalább negyvenhat céget érintően nyújtottak be jogosulatlan kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A 2013-ban kifizetett, hektáronként 69 ezer forint összegű támogatásra figyelemmel ez azt jelenti, hogy ha nem buktak volna le, csaknem egymilliárd forinttal rövidítették volna meg a közkasszát és közvetve a gazdálkodókat, mivel utóbbiak a visszaosztás során ennyivel kevesebb pénzhez juthattak volna - írta az újság.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben