2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Agrárpénzek

Egyre távolabb kerül a forint a 303-tól

Pénteken a dollár erősödésével párhuzamosan a forint piacán is fordulat mutatkozott, és a nap második felében egészen 305-ig emelkedett az euró jegyzése. Ezzel mostmár kijelenthető, hogy a 303-as erős támasz megállította a magyar deviza szárnyalását, a nemzetközi színtéren pedig továbbra is a jegybanki hírektől várhatunk izgalmakat - írja a Portfolio.
 
 

Hétfő reggel 304,86-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a péntek esti árfolyamnál. A magyar deviza a hétvége előtt gyengült jelentősen, 304 alatti szintről 305-ig emelkedett az euró jegyzése. Ezzel párhuzamosan a dollár piacán is fordult a hangulat és az amerikai deviza erősödni kezdett az euróval szemben. A kettő eredőjeként a dollár-forint árfolyam 255-ről 260 közelébe emelkedett pénteken, a hétfői napot pedig 258,4-nél kezdi.

Megijedt a forint a 303-tól


A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben. A tágabban vett feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,05 százalékot veszített a dollárral szemben, a török líra árfolyama szintén minimálisan változott, a dél-afrikai rand viszont 0,2 százalékot tudott erősödni.

A dollár hétfő reggelre ismét gyengülésnek indult, és 0,1 százalékkal 1,179 környékére emelkedett az euróval szembeni árfolyam. Közben a japán jen stagnálással, az angol font pedig 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Megijedt a forint a 303-tól


A címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben