Együttműködés a Kárpát-medencei magyar gazdákkal

agrarszektor.hu
Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a vajdasági Bácskossuthfalván egy szakmai konferencián.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár hozzátette, az országban értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítása a cél. Budai Gyula ismertette, a Darányi Ignác Terv a célok megvalósításához hét területen 43 nemzeti stratégiai és 8 térségi programot nevesít, amelyek között szerepel a "Vidékfejlesztési együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal" című fejezet is.

Bácskossuthfalva az első helyszíne annak az előadássorozatnak, amely az európai uniós tagságra készíti fel a délvidéki magyar gazdákat. A Vidékfejlesztési Minisztérium szakértői a Közös Agrárpolitika célkitűzéseiről és azok megvalósulási lehetőségeiről adnak tájékoztatást. A gazdák megtudhatják, hogyan kérelmezhetik az uniós támogatásokat, mikor jutnak a pénzükhöz, milyen ellenőrzésekkel és esetleges szankciókkal kell szembenézniük a támogatások nem megfelelő felhasználása során.

A Vidékfejlesztési Minisztérium az európai uniós tagságra felkészítő konferenciát megelőzően is szoros kapcsolatot ápolt a határon túli magyar gazdákkal. 2012 februárjában megállapodást kötött a haráron túli magyarság képviselőivel. Ezt követően a szaktárca kerekasztal megbeszéléseket szervezett, amelyek során a mezőgazdaság területén felmerülő problémák megismerése és megoldása volt a cél.

(VM Sajtóiroda)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?