2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése az euróval és a dollárral szemben, utóbbi esetén már a visszagyengülés jelei is látszanak, mivel kezd lendületbe jönni a dollár az elmúlt hetek mélyrepülése után - olvasható a Portfolio elemzésében.
 
 


Kifulladt az euró menetelése a dollárral szemben, utóbbi kezd lendületbe jönni, hiszen a jegyzések ma reggel már 1,1130 körül járnak, ami egyébként a berajzolt támaszvonal környékét is jelenti. Ha ez alá süllyed az árfolyam, akkor további dollárerősödés jöhet akár az 1,1030-as újabb támaszzónáig.

Közben a forint is kicsit visszagyengült féléves csúcsáról az euróval szemben, amelyet kissé 307 alatt ért el múlt hét második felében. Ma reggel 308,2 körül jár a kereskedés, azaz a jelek szerint az enyhén csökkenő trendcsatorna alsó széléről emelkedik most az árfolyam.

Lefordult féléves csúcsáról a forint


A forint mellett a cseh korona is gyengült minimálisan tegnap, a zloty stagnál.


A dollár újraéledő ereje és a forint kis gyengülése együtt oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzéseknél már látványos a forint lefordulása a féléves csúcsot jelentő 274 körüli szintről. A jegyzések ugyanis már 277 felett járnak ma reggel a bankközi piacon.

Lefordult féléves csúcsáról a forint


Ma még nem várhatunk nagy izgalmakat a megjelenő makroadatok kapcsán, inkább holnaptól kell résen lenni, főként a kínai adatok és a Fed Bézs könyv miatt, majd csütörtökön az ADP foglalkoztatási adat lesz lényeges a pénteki átfogó amerikai munkaerőpiaci adatok előtt.


Címlapkép forrása: AFP Fotó Thomas Samson

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben