Elárulta a szakember, mely cégek vannak a legnagyobb bajban a koronavírus miatt

Elárulta a szakember, mely cégek vannak a legnagyobb bajban a koronavírus miatt

MTI
A magyar mezőgazdasági termelés 2020-ban is megfelelő módon tudja biztosítani az emberek élelmiszerellátását - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden, az M1 aktuális csatorna műsorában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feldman Zsolt jelezte: ugyanakkor a mezőgazdaságon belül több szektort is közvetlenül érint a koronavírus-járvány negatív hatása. Példaként azokat a zöldség- és húsbeszállítókat említette, akik a turizmus és a vendéglátás területén építették ki kapcsolataikat, mivel ezeknek a cégeknek a piacai bezáródtak, így most ők vannak a legnagyobb bajban. Kiemelte, hogy a magyar kormány az uniós támogatások mellett évente még 100 milliárd forintot költ a termelők támogatására. Ezért fontos magyar sikernek tekinthető, hogy az Európai Unió lehetőséget adott az átmeneti nemzeti támogatások továbbvitelére, így több mint 7000 juhtartó, több mint 6500 húsmarhatartó gazdaság és több mint 1000 dohánytermelő számára továbbra is tudnak a nemzeti költségvetésből finanszírozott agrártámogatásokat biztosítani - emelte ki az államtitkár. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?