Elindulhat lefelé a búza

agrarszektor.hu
Kisebb mértékű lecsorgás volt megfigyelhető tegnap az árutőzsdén, érdemi elmozdulás azonban egyik termény árfolyamánál sem volt megfigyelhető. A csökkenő kereslet miatt a búza lassan komolyabban is elindulhat lefelé, a szója esetében óvatosságra int a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újabb 4 százalékos termésnövekedést prognosztizáltak a kukorica esetében, és a bioetanol ipar felől is csökkenő kereslet mutatkozik, árfolyama várhatóan további csökkenést fog mutatni. Ezzel együtt a tegnapi napon minimális, igaz negatív irányú mozgás jellemezte, 754 centes nyitóárához képest 12 centet zuhant. Pénteken egyelőre hasonló mértékű és irányú mozgás figyelhető meg.

A búza esete valamivel érdekesebb, hiszen ez az egyetlen áru, melynek árfolyama fennragadt a legutóbbi nagyobb rallyt követően. Ebben jelenleg nagy segítségére van az ukrán exporttilalom, mely egyelőre ellensúlyozni tudja a kedvezően induló amerikai vetésről és az ennek köszönhetően valószínűleg javuló terméshozamokról szóló híreket, ám kétséges, hogy ez túl sokáig kitart. Tegnap mindenesetre 11 centet esett 884-es nyitóárához képest, ma azonban újra felfelé indult el.

A szója a hét első felében tapasztalt kisebb-nagyobb növekedéseit megszakítva tegnap 6 centet csökkent 1570 centes nyitóáráról, de komolyabb elmozdulás nem történt. Itt valójában a továbbra is komoly kereslet az, ami továbbra is jóval az 1500 dollárcentes szint felett tartja az árfolyamot. Ez a középtávon valószínűleg így is marad, ugyanakkor nem árt a fokozott óvatosság.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?