Ellenállási szint közelében a szója

agrarszektor.hu
Az elmúlt napokat komolyabb meglepetések nélkül zárta az árutőzsde, a korrekciós jellegű mozgásokból sem a búza, sem a kukorica nem tört ki, a szója optimista hangulatban várja a csütörtöki exportjelentéseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A várakozásoknak megfelelően alakult a kukorica árfolyama, a korábbi korrekciós mozgás is megszűnt péntekre, és egészen keddig nem is változott különösebben az ár, akkor azonban szolidan elindult lefelé. A tegnapi napon ötcentes csökkenést követően 756 centen zárt.


A búza kisebb mértékben ugyan, de folytatni tudta az emelkedést, de az alig fél százalékos növekedések pénteken és hétfőn inkább csak korrekciós jellegűek voltak. Az árfolyamváltozás pozitív előjelének megtartását több tényező is segítette, így például a fekete-tengeri készletek leapadása, a vetésnek nem kedvező száraz időjárás, illetve hogy bejelentette, november 15-től leállítja a búza exportját, mielőtt az saját belföldi használatának rovására menne. A lendület azonban keddre szemmel láthatóan elfogyott, az árfolyam pedig a csütörtöki szintre esett vissza. Tegnap 868 centen zárt, 9 centes csökkenést követően.


A szója pénteken ugyan 11 centet esett, ám ezt könnyedén visszaszerezte hétfőn és pénteken, a jelek szerint pedig a mai napon is folytatódik az emelkedés, egyre inkább megközelítve az 1562 centes ellenállási szintet. Egyfelől a brazíliai vetésterületeket sújtó száraz időjárás emeli az árakat, melyek következtében a vetési munkálatok jelenleg 14 százalékkal vannak elmaradva a tavalyitól, másrészt igen optimista hangulatban várja a csütörtöki exportjelentést a piac. A legutóbbi lezárt kereskedési napon 6 centet tudott emelkedni, így 1553 centen zárt, várhatóan a mai napon is hasonló mértékű növekedést mondhat majd magáénak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?