2019. március 19. kedd József, Bánk

Hírek - Agrárpénzek

Elszállt az euró az amerikai kamatdöntés után

Komoly erősödést mutatott az euró szerda este miután a Fed a várakozásnak megfelelően 25 bázisponttal megemelte az alapkamatot. Közben a forintnak jó napja volt a nemzeti ünnepen, így ma reggel ismét 310-étől indítja a kereskedést az euróval szemben.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.


Csütörtök reggel 310,1-nél állt a forint az euróval szemben, ez 0,06 százalékkal magasabb volt a szerda esti árfolyamnál. A dollár jegyzése 289-nél járt, míg a svájci frank 289,14 forintba került. Szerdán egyébként kifejezetten jó napja volt a forintnak, miközben mi ünnepeltünk, hiszen 311,4-ről tudott 310-ig kapaszkodni a deviza.

Elszállt az euró az amerikai kamatdöntés után


A forint versenytársai közül a lengyel zloty is minimális gyengüléssel kezdte a csütörtöki napot, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra viszont 0,3 százalékos gyengüléssel kezdett.

Az euró szerda este nagyot erősödött a Fed kamatemelése után, 1,062-ről 1,072-ig ugrott a dollárral szembeni árfolyam. Ezt követően csütörtök reggel stagnálást látunk. Az amerikai jegybank nem okozott meglepetést, a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelték a kamatokat, a további kamatkilátásokkal kapcsolatban sem volt változás, két lépést valószínűsítenek az idei évre.

Elszállt az euró az amerikai kamatdöntés után


Ma egy újabb kamatdöntés érkezik, a Bank of England kormányzótanácsára lesz érdemes figyelni, hiszen most ők tartanak kamatdöntő ülést. Délután a tengerentúlról érkezik néhány kisebb súlyú makroadat, de várhatóan azok sem forgatják majd fel a hangulatot.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi: Faludi Imre


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Agrárium 2019

  Mezőgazdaság a gyakorlatban >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu