2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Erős korláthoz ért a forint

Az amerikai vállalati adócsökkentések egy évvel való elhalasztásának terve jókora részvénypiaci hangulatromlást okozott tegnap, és a dollár is gyengült. Közben a forint egy erős korlát környékén álldogál az euróval szemben - írja a Portfolio.
 
 


A jelek szerint mégsem jövőre, hanem csak 2019-ben lépne hatályba az amerikai gazdaságélénkítést is célzó adócsomag, így ez részvénypiaci esést váltott ki tegnap és a fed kevésbé intenzív kamatemelési pályája miatt a dollár is gyengült. Az euróval szemben 1,16 alatti szintekről 1,1650-ig bukott a zöldhasú. Amint láthatjuk, 1,1670 körül egy erősebb ellenállás húzódik, ami megfoghatja a dollár gyengülését.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint


A forintnál is találunk fontos technikai szintet az euróval szemben. Amint láthatjuk a berajzolt szűkülő háromszög felső száráig gyengült a forint (ma reggel 40 filléres gyengüléssel 312,40-ig, ami egyhavi forintmélypont), azaz ez a tartomány első körben megállíthatja a forint gyengülését. Ha 312,6 fölé jutna az árfolyam, akkor jelentősebb tér nyílna meg a forint további gyengülése előtt. Ma késő este jön a Fitch Ratings felőli magyar országminősítés, aminél elképzelhető kilátásjavítás, az pedig akár segítheti is a forintot.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint


A régiós devizák euróval szembeni teljesítménye kapcsán érdemes kiemelni az utóbbi napokban szenvedő török lírát, amely mellett a dél-afrikai rand és az orosz rubel is gyengélkedik, a többieknél nincsenek nagyobb mozgások.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forintCímlapkép forrása: Shutterstock

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben