Eseménytelen hétfő

agrarszektor.hu
Visszafogott kereskedés jellemezte az árutőzsdét hétfőn, nagyobb elmozdulások nélkül zárult a nap. Bár a termésadatokat a mai nap teszik közzé, Länger Péter szerint ez sem okoz majd különösebb meglepetéseket, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője kitart középtávú csökkenést előirányzó várakozásai mellett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezúttal a búza lógott ki a sorból árfolyamának szerény növekedése révén. 857 dollárcentes nyitásához képes négy centet emelkedett, és 861 centen zárt. A növekedés részben az újabb szárazságot előrevetítő amerikai és ausztráliai időjárás előrejelzésekből táplálkozott, részben az EU legnagyobb gabonaexportőrének számító Franciaország is "besegített" terméselőrejelzéseinek 600 ezer tonnával való lejjebb vitelével.



A kukorica nem volt ilyen szerencsés, a piac a jelek szerint nem számít jelentős mennyiségi eltérésre a betakarítás befejeztével a korábbi várakozásokhoz képest, ráadásul az USA belföldi kukorica keresletével - elsősorban az etanollal - kapcsolatban is komoly kételyek merültek fel. Nyitóára 747 cent volt, a kereskedést 742 centes árfolyamon zárta.


A szója visszafogottabb, mindössze 2 centes csökkenést mutatott, ez leginkább annak tudható be, hogy a vártnál jobb terméseredmények ellenére is rengetegen vélik úgy, a piaci kereslet elég erős ahhoz, hogy felszívja a felesleget. 1553 centes nyitóárfolyamához képest 1551 centen zárt a szója. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02