Európa éllovasa lettünk GDP-növekedésben

MTI
Jelentősen lassult a gazdasági növekedés az Európai Unióban és az euróövezetben is a második negyedévben. A már rendelkezésre álló adatok szerint a legerősebb gazdasági növekedést Magyarország érte el. Németország gazdasága viszont fékeződik, ami nem jó hír, tekintve, hogy ezer szállal kapcsolódunk hozzá.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) ma közzétett adatai szerint április-júniusban az előző negyedévhez képest szezonális kiigazítással 0,2 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) Európában. Az első negyedévben jóval erősebb ütemben - az euróövezet 19 tagállamában még 0,4 százalékkal, az unió 28 tagállamában pedig 0,5 százalékkal - bővült a gazdaság az előző három hónaphoz képest.

A GDP-statisztika országokra lebontva még hiányos, hét országból - Észtország, Írország, Görögország, Horvátország, Luxembourg, Málta és Szlovénia - egyelőre nincs adat. Negyedéves összevetésben Magyarország gazdasága nőtt a legerősebb, 1,1 százalékos ütemben. Románia a második, 1,0 százalékkal, majd Litvánia és Finnország következik, egyaránt 0,9 százalékkal. Csökkenést mértek Németországban (0,1 százalék), Svédországban (0,1 százalék) és Nagy-Britanniában (0,2 százalék), Olaszország gazdasága pedig stagnált.

Éves összehasonlításban Magyarország 5,1 százalékos GDP-növekedéssel vezeti a listát, majd Románia következik 4,6 százalékkal és Lengyelország 4,1 százalékkal. A legnagyobb euróövezeti gazdaságok közül Németország 0,4 százalékos, Franciaország 1,3 százalékos, Spanyolország pedig 2,3 százalékos növekedést ért el, Olaszország stagnált.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02