Ez nem semmi: több tízezer fából álló méhlegelőt hoznak létre Tolna megyében

Ez nem semmi: több tízezer fából álló méhlegelőt hoznak létre Tolna megyében

agrarszektor.hu
Négymillió forintos anyagi támogatással és egy bemutató méhkaptár telepítésével csatlakozott a Takarékbank a Magyar Bankszövetség JÓTETT Bank Zöld Szív fenntarthatósági programjához. A hitelintézet a méhek megmentésére indított Tehetsz méh többet! kampány részeként az annafürdői erdei iskolában helyezte el az üvegfalú kaptárt, amelybe egy méhcsaládot is vásárolt. A Magyar Bankszövetség a programhoz csatlakozó hitelintézetek támogatásával a jótékonysági hét során több tízezer fából álló méhlegelő erdőt ültet Tolna megyében, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. területén. A telepített méhek a fák beporzása mellett a fiatalok edukációjában is segítenek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Magyar Bankszövetség Zöld Szív programsorozatának részeként 2022 év elején közel négy hektáron, több tízezer fát telepítenek a Tolna megyei Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. területén. A Magyar Bankholding tagbankjai együtt a kezdeményezés egyik legnagyobb támogatói, összesen 11 millió forinttal járulnak hozzá a faültetéshez. A Takarékbank egy látványos, üvegfalú bemutató méhkaptár telepítésével is támogatja a programot, amelybe egy méhcsaládot is vásárolt. A rovarok nemcsak a méhlegelő erdő beporzásában, hanem az erdei iskolába látogató gyerekek edukációjában is fontos szerepet játszanak, fenntartásukról és gondozásukról az erdei iskola méhész végzettségű munkatársa gondoskodik.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A Magyar Bankszövetség kormányzati vezetők bevonásával és a hitelintézetek támogatásával zöld webináriumot is szervez a felelős banki működés bemutatására. A bankszektor 2022. március 21. és 25. között közösségi média kampányt indít, felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, továbbá zöld tanácsokkal is ellátja a bankszektor ügyfeleit.

A Takarék Csoportnál fontosnak tartjuk a klíma védelmét azért, hogy a jövő generációi is élhető, egészséges körülmények között nőhessenek fel, ezért csatlakoztunk a kezdeményezéshez, és ezért segítjük a fiatalok környezeti nevelését is

- mondta a bemutató kaptár átadásakor Hollósi Dávid, a Takarékbank és a Magyar Bankholding agrár és élelmiszeripari üzletágának ügyvezető igazgatója

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?