Ezt érdemes átnéznie, aki pályázna Lázárék támogatásaira

agrarszektor.hu
Agrár-környezetgazdálkodási (akg) kalkulátort és területmérési kézikönyvet állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az akg-ra és az ökológiai gazdálkodásra (öko) vonatkozó támogatási kérelmek benyújtásához. Az akg-ra és az öko-ra októberben jelentette meg a pályázati felhívásokat az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A NAK honlapján az akg-kalkulátor és a területmérési kézikönyv is elérhető - közölte közleményében a köztestület. Mint ismert, a Miniszterelnökség októberben jelentette meg az akg-ra és az öko-ra vonatkozó pályázati felhívásokat. A Vidékfejlesztési Program részeként meghirdetett támogatásokra november 7.- december 7. között nyújthatók be a kérelmek.

Az akg-kalkulátor a támogatási kérelmek beadásához és az egyénre szabott tematikus előíráscsoportok kialakításához használható fel. A kalkulátor az előírások kiválasztása után összesíti a várható kifizetési összeget és a környezeti hozzáadott érték pontokat. A program a szántóterületek a támogatás-csökkentéssel (degresszió) is számol. A kalkulátorral az előírások közötti kapcsolatok is megismerhetők: egyes előírások ugyanis csak egy másikkal együtt működnek, vannak viszont olyanok is, amelyek egymást kizárják. Emellett az előírásokra vonatkozó részletszabályokról is tájékozódni lehet.

Az akg- és az öko-támogatás igénybevételéhez elengedhetetlen a támogatásba bevinni kívánt területek meghatározása, amelyhez a területmérési kézikönyv nyújthat segítséget. A területek GPS-el lemért körvonalait ábrázoló "shape" fájlokat, vagy a koordinátákat a támogatási kérelemben rögzíteni kell, a mérési jegyzőkönyvet pedig meg kell őrizni és egy esetleges helyszíni ellenőrzéskor be kell tudni mutatni.

A gazdálkodókra ez a területmérési kötelezettség jelentős terheket ró. A kamara - a Miniszterelnökséggel és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal együttműködve - ezért készítette el a területmérési kézikönyvet, amely a mérésekkel kapcsolatos kötelezettségeket, tudnivalókat tartalmazza. A kiadvány nem csak a NAK honlapjáról tölthető le, hanem november elejétől a falugazdász-irodákban is elérhető lesz - áll a NAK közleményében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?