Fazekas átadta a Hungerit Zrt. új baromfitelepét Csongrád megyében

agrarszektor.hu
Az ország egyik legjelentősebb beruházásnak nevezte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungerit Zrt. hétfőn átadott baromfitelepét Csongrád megyében, ahol újabb földhaszonbérleti szerződéseket is átvehettek a helyi nyertesek - írja a VM sajtóirodája.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fazekas Sándor elmondta, évente kétmillió csirkét nevelnek majd a Felgyő és Csanytelek között elhelyezkedő telepen, ami segít abban, hogy helyreálljon az állat- és növénytermesztés egyensúlya Magyarországon. 

Emlékeztetett, hogy országszerte 46 milliárd forintból 338 állattartó telepek korszerűsítését célzó beruházás zajlik jelenleg is, a Faragó-tanyának ebből mintegy 710 millió forintot jutott.

Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója felidézte: a most átadott telep hét évvel ezelőtt csupán egy romos épület volt, ma pedig az ország egyik legnagyobb baromfitelepe. Fontos, hogy egy modern telepen jó minőségű terméket tudjanak előállítani, ennek érdekében magyar alapanyagokat, magyar munkaerőt használ a 94 százalékban magyar tulajdonú cég - hangsúlyozta.

Bali Zoltán 42 éves őstermelő 90 hektáron gazdálkodik. Szarvasmarhákat és birkákat tart, de a jelenlegi tevékenységét szántóföldi zöldségtermesztéssel akarja bővíteni, ezért a pályázott meg egy 26,5 hektáros területet az NFA-nál. A gazda azt is vállalta, hogy bővíti az állatlétszámot.

Kotogány Árpád 32 éves családi gazdálkodó 250 hektáron termel. A most elnyert 25 hektáron szőke mangalicákat fog tartani.

A Felgyő-Kev Baromfitenyésztő, Takarmánygyártó és Forgalmazó kft. 17 hektár szántót bérelhet az államtól, amelynek fejében a cég vállalta, hogy tovább növeli a baromfi létszámot a telepen. A kft. -nek a Hungerit Zrt. a 100 %-os tulajdonosa.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?