Fazekas is tárgyal az orosz embargóról

MTI
A magyar mezőgazdaság teljesítménye nagyban hozzájárult a GDP második negyedévi jelentős mértékű, 3,9 százalékos növekedéséhez - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön az MTI-nek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fazekas Sándor kiemelte, hogy a mezőgazdaság teljesítménye a második negyedévben 5,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, így az egyik leggyorsabban növekvő ágazat Magyarországon. Az agrárium teljesítményét többek között az állatállomány növekedése, a kalászos gabonák és például a meggytermés kedvező alakulása húzta. Hozzátette, hogy az ágazat jó teljesítménye a gazdák jó teljesítményén nyugszik.

A miniszter elmondta azt is, hogy részt vesz Brüsszelben az uniós mezőgazdasági miniszterek tanácsülésén, amelyen az orosz embargó hatásait elemzik majd. Megjegyezte: az már látható, hogy a különböző tilalmak meghozatala helyett inkább tárgyalásokra van szükség. Az agrárminiszterek azt is megvitatják majd, hogy melyek azok a területek, amelyeken segítséget lehet nyújtani az uniós gazdálkodóknak.

A miniszter arra számít, hogy az agrárium hozzájárulása a GDP növekedéséhez nem csökken az év hátralévő részében sem, hiszen jó kilátásokkal néz az ország az őszi betakarítás elé.

Emlékeztetett: ezt az eredményt az ágazat úgy érte el, hogy az élelmiszerárak mérsékeltek, és az infláció is alacsony volt. Mindez pedig bizakodásra ad okot annak ellenére, hogy az időjárás az idei évben idáig nem volt szokványos - mondta, hozzátéve: a tárca reagál azokra a helyzetekre, amelyek gondot jelentenek a gazdálkodóknak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02