Fejleszthetők a magyar-tunéziai gazdasági kapcsolatok

agrarszektor.hu
Jelentős mértékben fejleszthetőnek ítélte a magyar-tunéziai gazdasági kapcsolatokat Alaya Bettaieb, a tunéziai nemzetközi gazdasági együttműködést és a külföldi beruházásokat felügyelő minisztérium államtitkára szerdán Budapesten egy szakmai tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár - aki egyben a Magyar-Tunéziai Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság társelnöke is - felhívta a figyelmet arra, hogy Tunéziában mintegy 3200 külföldi vállalat működik és ebből csak kettő a magyar. Ezért mint mondta, szinte minden területen lehetőség van a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére.

Kiemelte, hogy jó lehetőséget lát a magyar cégek közreműködésére a tunéziai gazdaság fejlesztésében, az agrárium, az energetika, a közlekedés, továbbá a szolgáltatási szektorok területén. Hozzátette: a tunéziai gazdaság az országban lezajlott forradalmat követően átláthatóbb lett.

Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára, egyben a Magyar-Tunéziai Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság magyar társelnöke elmondta: Magyarország többek között a technológia-fejlesztésben, a mezőgazdaság területén, a gyógyszeriparban és a telekommunikációban tudna leginkább közreműködni az észak-afrikai ország gazdaság fejlesztésében.
Megemlítette a mezőgazdaságot, az édesvízi halászatot, a vízgazdálkodást, valamint a környezetvédelmet is, amely területeken Magyarország építő módon járulhatna hozzá a tunéziai gazdaság fellendítéséhez a kölcsönös előnyök alapján.

A sajtótájékoztatón írták alá a két országban a magyar és a tunéziai üzletembereket tömörítő szervezetek együttműködési megállapodását. A Tunéziai-Magyar Üzleti Tanács tevékenységének alapjait rögzítő megállapodást tunéziai részről Zoubeir Chaieb elnök, magyar részről pedig Balogh Sándor elnök látta el kézjegyével.

Az Africa Summit VII. - a MAGHREB reneszánsza elnevezésű gazdasági fórumot és üzletember találkozót a Magyar-Tunéziai Kormányközi Gazdasági Vegyes-bizottság szerdai budapesti ülésének egyik programjaként szervezték meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál. A gazdasági fórum megrendezése szorosan kapcsolódik a magyar kormány külgazdasági politikájának alapvető célkitűzéseihez, a magyar vállalatok üzleti pozícióinak erősítéséhez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?