2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Hírek - Agrárpénzek

Felavatták a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t

Az egy évvel ezelőtti alapkőletétel után kedden végre felavatták a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft-t. A néhány hónapja már működésben levő, jelenleg már 142 fővel dolgozó baromfifeldolgozó üzem ünnepélyes felavatását Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezényelte le, Bedő Tibor, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. ügyvezetője pedig ismertette a cég eddigi történetét - írja a zalaihirlap.hu.
 
 

A cégünk jegyzett tőkéje 270 millió forint, a tulajdonból 90 százalékkal részesedik az öt termelői bész, amelyek tavaly a hangya szövetkezéssel együtt újra meghosszabbították a termelői csoportok jogosultságát. Ezzel lehetőséget teremtettek továbbra is az uniós és hazai pályázati támogatások megszerzésére - mondta elöljáróban a cég vezetője.

A zöldmezős beruházás mintegy 1,5 milliárd forintba került, a novemberi 60-tól 142-re nőtt létszámukkal pedig a munkahelyteremtő pályázatban vállalt szerződési kötelezettségnek is leget tettek. Partnereik között szerepel több multinacionális és hazai üzletláncot is, valamint német, szlovák, cseh, román, lengyel, szlovén és osztrák megrendelésre is szállítanak.
„Amikor a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar újraépítéséről beszélünk, a legfontosabb az emberek munkaszeretete, és az, hogy perspektívát lássanak a vidéken maradásban, a mezőgazdaságban. Ebben is példamutató ez a vállalkozás” - mondta többek között Fazekas Sándor miniszter.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-ben tavaly decemberben, indulás után még hetente 3500 pulykát vágtak, az év második felétől viszont hetente 12-14 ezer pulyka és 35 - 50 ezer csirke vágását tervezik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu