Felavatták a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t

agrarszektor.hu
Az egy évvel ezelőtti alapkőletétel után kedden végre felavatták a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft-t. A néhány hónapja már működésben levő, jelenleg már 142 fővel dolgozó baromfifeldolgozó üzem ünnepélyes felavatását Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezényelte le, Bedő Tibor, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. ügyvezetője pedig ismertette a cég eddigi történetét - írja a zalaihirlap.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A cégünk jegyzett tőkéje 270 millió forint, a tulajdonból 90 százalékkal részesedik az öt termelői bész, amelyek tavaly a hangya szövetkezéssel együtt újra meghosszabbították a termelői csoportok jogosultságát. Ezzel lehetőséget teremtettek továbbra is az uniós és hazai pályázati támogatások megszerzésére - mondta elöljáróban a cég vezetője.

A zöldmezős beruházás mintegy 1,5 milliárd forintba került, a novemberi 60-tól 142-re nőtt létszámukkal pedig a munkahelyteremtő pályázatban vállalt szerződési kötelezettségnek is leget tettek. Partnereik között szerepel több multinacionális és hazai üzletláncot is, valamint német, szlovák, cseh, román, lengyel, szlovén és osztrák megrendelésre is szállítanak.
"Amikor a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar újraépítéséről beszélünk, a legfontosabb az emberek munkaszeretete, és az, hogy perspektívát lássanak a vidéken maradásban, a mezőgazdaságban. Ebben is példamutató ez a vállalkozás" - mondta többek között Fazekas Sándor miniszter.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-ben tavaly decemberben, indulás után még hetente 3500 pulykát vágtak, az év második felétől viszont hetente 12-14 ezer pulyka és 35 - 50 ezer csirke vágását tervezik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?