2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Agrárpénzek

Feldman: függetlenné kell tenni a mezőgazdaságot (videóinterjú)

Minél inkább függetlenné kell tenni a magyar mezőgazdaság eredményességét az időjárástól, illetve a különböző piaci folyamatoktól – hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára a 2018-as siófoki Agrárszektor Konferencián. A tárca szerint ezzel lehetne tovább stabilizálni az ágazat teljesítményét.
 
 

Az a legfontosabb a magyar mezőgazdasága számára, hogy a termelésben meglévő hullámzásokat az időjárástól és a különböző piaci folyamatoktól is minél inkább függetlenné lehessen tenni – hangsúlyozta az agrárszektor.hu-nak adott videóinterjújában Feldman Zsolt. Így ugyanis még stabilabbá válhat a mezőgazdaság növekedése, amely az elmúlt nyolc évben is folyamatos volt – tette hozzá.

A támogatási ügyekről szólva az államtitkár elmondta: 2018-ban a területalapú támogatásoknál 50 százalékot fizettek ki előlegként. A zöldítésnél ugyanakkor 2018 január elsejével az unió bonyolultabb szabályozási rendszert vezetett be, amelynek szakszerű és szabályos leellenőrzése időbe telt, így a zöldítési kifizetések később indulhattak csak el. A Magyar Államkincstár 2018 év végére végezte el a szükséges ellenőrzéseket, így a zöldítési támogatások kifizetése akkor kezdődhetett meg.

Feldman Zsolttal az alábbi videóinterjút készítettük: 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu