2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Agrárpénzek

Felmérés készül a helyi termelői piacokról

A helyi termelői piacokról készített külön-külön kérdőívet a lakosság, illetve az önkormányzati vezetők számára a Vidékfejlesztési Minisztérium.
 
 

A szaktárca közleménye szerint a Nemzeti Vidékstratégia kidolgozásakor felmerült cél egy országos piaci rendszer kialakítása, a helyi termelői piacon többféle tevékenység törvényi biztosítása, az értékesítői és termelői kör érdekeknek megfelelő földrajzi-, területi szabályozása. Így a hazai és a helyi élelmiszerellátás mindenütt megvalósulhat. Cél, hogy újra induljon el a mezőgazdasági, háztáji termelés és ehhez kapcsolódjanak a termékek megfelelő értékesítési feltételei is.

A javaslat egyik fő célja, hogy az önkormányzatok újra kapcsolódjanak be a helyi gazdaságfejlesztésbe, vállaljanak szerepet a saját piacaik szervezésében, üzemeltetésében, ösztönözzék a termelést, ezáltal élénkítsék a helyi gazdaságukat, segítsék a vidéki gazdaság megerősödését.

A már megkezdett munka további finomítása, folytatása, a tapasztalatok levonása érdekében készültek el a lakossághoz, és az önkormányzati vezetőkhőz szóló kérdőivek, melyekre 2012. december 15-ig lehet elektronikus úton visszaküldeni a lakossagi@fm.gov.hu illetve az onkormanyzati@vm.gov.hu email címekre.

A kérdőívek letölthetők a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapjáról.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu