Felmérés készül a helyi termelői piacokról

agrarszektor.hu
A helyi termelői piacokról készített külön-külön kérdőívet a lakosság, illetve az önkormányzati vezetők számára a Vidékfejlesztési Minisztérium.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szaktárca közleménye szerint a Nemzeti Vidékstratégia kidolgozásakor felmerült cél egy országos piaci rendszer kialakítása, a helyi termelői piacon többféle tevékenység törvényi biztosítása, az értékesítői és termelői kör érdekeknek megfelelő földrajzi-, területi szabályozása. Így a hazai és a helyi élelmiszerellátás mindenütt megvalósulhat. Cél, hogy újra induljon el a mezőgazdasági, háztáji termelés és ehhez kapcsolódjanak a termékek megfelelő értékesítési feltételei is.

A javaslat egyik fő célja, hogy az önkormányzatok újra kapcsolódjanak be a helyi gazdaságfejlesztésbe, vállaljanak szerepet a saját piacaik szervezésében, üzemeltetésében, ösztönözzék a termelést, ezáltal élénkítsék a helyi gazdaságukat, segítsék a vidéki gazdaság megerősödését.

A már megkezdett munka további finomítása, folytatása, a tapasztalatok levonása érdekében készültek el a lakossághoz, és az önkormányzati vezetőkhőz szóló kérdőivek, melyekre 2012. december 15-ig lehet elektronikus úton visszaküldeni a lakossagi@fm.gov.hu illetve az onkormanyzati@vm.gov.hu email címekre.

A kérdőívek letölthetők a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapjáról.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?