2020. június 1. hétfő Tünde

Hírek - Agrárpénzek

Félmillió dolláros forráskerettel indít támogatási programot a Corteva

A Corteva Agrisicence ma bejelentette, hogy „Corteva Agriscience Climate Positive Challenge” néven létrehoz egy 500 ezer dollár forráskeretű támogatási programot, melynek célja, hogy felgyorsítsa a klímaváltozás szempontjából pozitív gazdálkodás elterjedését. A támogatási program jövőre indul.
 
 

A támogatással olyan tevékenységeket kívánnak jutalmazni, amelyek ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátást, kímélik a környezetet, közben megélhetést biztosítanak a mezőgazdasági termelő számára. A program - amely jövőre indul - azoknak a mezőgazdasági termelőknek szól, akik már eddig is alkalmazták a klímapozitív, éghajlatbarát gazdálkodás gyakorlatát, sőt, az elterjesztésében is aktívan együttműködtek környezetvédő csoportokkal, egyetemekkel, őstermelőkkel vagy az agrár értéklánc más szereplőivel.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!
Mai bejelentésünk elsődleges mozgatórugója, hogy ösztönözzük azokat a termelőket, akik szívesen terjesztik a már bevált módszereiket

- mondta James C. Collins, Jr, a Corteva Agriscience vezérigazgatója. Az éghajlati szempontból pozitív mezőgazdaság fogalmát Collins először a tavalyi World Food Prize díjkiosztó alkalmával használta. A Corteva Agriscience azóta számos találkozót szervezett a gazdálkodókkal, valamint a mezőgazdaság és élelmiszer-termelés minden területét képviselő szervezetekkel, amelyek élen járnak a fenntartható mezőgazdaság elősegítésében. A megbeszélések során feltérképezték, hogy globális szinten mire lenne szükség egy széndioxid-negatív és éghajlati szempontból pozitív mezőgazdasági szektor megteremtéséhez.

A Corteva egyik leányvállalata, a Granular pedig már együttműködik a Nori-val, amely a világ legnagyobb, a légkörben lévő szén-dioxid kivonására szakosodott piactere (kvótakeerskedő - agrárszketor.hu). Az oldal összekapcsolja a szén-dioxid-kvóták vásárlóit a fenntartható gazdálkodást folytató gazdálkodókkal, és ezáltal teremt bevételt a gazdák számára.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu